• La iniciativa permetrà que aquestes persones treballin durant sis mesos.
  • Les instàncies per optar a una plaça es poden presentar fins al 9 de febrer.

CONSULTA LES BASES DEL PLA D’OCUPACIÓ

Ja està en marxa el primer pla d’ocupació que organitza l’Ajuntament del nostre poble. Es tracta d’una iniciativa que “suposa un gran pas pel municipi” i que “demostra que des de l’administració ens posem al costat d’aquelles persones que més ho necessiten en moments força complicats”, indica l’alcalde, Eloi Calbet. Un fet que encara pren més sentit en el context actual de pandèmia i la crisi que ha comportat. “Les administracions també hem de donar exemple com a generadors d’ocupació”, remarca Calbet.

Es tracta d’un pla amb un cost de 114.000 euros que donarà feina a deu persones durant sis mesos en dos torns, és a dir, a vint persones en total al llarg de dotze mesos. A cada torn es contractaran nou peons i un cap de colla.

“No es tracta d’una iniciativa que tingui per objectiu estabilitzar l’activitat de ningú”, manifesta la regidora d’Ocupació i Formació, Mònica Casas, “sinó que es busca la inserció al món laboral de persones que fa temps que no treballen i que podran rebre una formació inicial i desenvolupar sis mesos de treball remunerat, amb el que això comporta també per al currículum”.

Així mateix, “aquest pla d’ocupació també permetrà ampliar i millorar substancialment el servei de la brigada municipal”, assegura el regidor de Serveis, Pere Domingo. “La ciutadania notarà una optimització de la neteja i manteniment de la via pública, la qual cosa suposa un benefici per a tothom”, continua.

Val a dir que les bases que regeixen aquest pla, que es poden consultar en aquest enllaç, són molt senzilles i demanen pocs requisits, de forma que és fàcil accedir-hi. En aquest sentit, es donarà prioritat a les persones empadronades al Morell. Les instàncies es poden presentar al registre municipal del consistori, ubicat als baixos de l’Ajuntament Vell, fins al 9 de febrer. Per a més informació, resolució de dubtes i coordinació del pla es pot contactar amb el Servei d’Ocupació Municipal a través del correu electrònic somunicipal@morell.altanet.org, o personalment els dilluns, dimecres i divendres al matí a les dependències del servei, situades al Centre Cultural.