• Enguany s’incentiva encara més que altres anys per la incertesa al voltant de la Covid-19.
  • És molt recomanable que els grups de risc es vacunin.

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. Acostuma a arribar amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener. Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics.

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

Enguany, a més, la campanya està condicionada per la incertesa al voltant del comportament que pugui presentar el nou coronavirus SARS-CoV-2. Per aquest motiu, es posa èmfasi especial d’augmentar les cobertures de vacunació contra la grip especialment en el personal sanitari i sociosanitari, gent gran, preferentment a partir dels 65 anys i persones de qualsevol edat amb condicions de risc.

L’objectiu és protegir les persones més vulnerables a la grip, disminuint al màxim que sigui possible la incidència de la grip en aquests grups diana, que en gran part coincideixen amb els de la COVID-19, i contribuir a reduir l’impacte sobre la pressió assistencial.

Des de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament del Morell, doncs, es recomana consultar si es forma part d’un grup de risc i, en cas positiu, posar-se en contacte amb l’EAP del Morell al 977 84 06 56. Allà s’indicarà quin dia, a quina hora i a quin lloc es durà a terme la vacunació.