Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Document del mes - programa de Festa Major de 1979 - Ajuntament del Morell

Document del mes - programa de Festa Major de 1979

Aprofitant la Festa Major d’Estiu, des del Racó de l’Arxiu, s’ha volgut mostrar els actes que es van realitzar just després de les primeres eleccions democràtiques celebrades el 1979.

Qui organitzava les festes al nostre municipi era la Comissió de Festes. Aquesta Comissió era l’encarregada de programar, contractar, cercar el pressupost necessari, portar un control de les despeses i de les entrades, i un seguit d’activitats més.

Si mirem l’escaleta del programa, veiem que els actes s’organitzaven de divendres a dilluns i estaven adreçats a totes les edats. També, hi havia cabuda per l’esport, la cultura amb l’exposició del fotògraf reusenc Josep M. Ribas Prous, obres de teatre, etc.

Potser el canvi que pot cridar més l’atenció és que la Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec se celebrava el dissabte en comptes del diumenge, com actualment.

I si es vol cercar un petit paral·lelisme amb el concurs de dibuix i pintura ràpida de fa 40 anys, el podríem trobar amb el concurs d’Instagram.

I finalment, a partir d’aquest document també es pot extreure la intenció que hi havia de tornar a mostrar la nostra cultura catalana.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760