Document del mes - La mà com a eina

Aquest mes us parlem de La mà com a eina, que presideix l’Ajuntament del Morell, i que és l'única escultura feta per una artista dona a la comarca del Tarragonès, obra de l'artista Madola (pseudònim de Maria Àngels Domingo Laplana). Ho hem pogut saber gràcies a la xerrada “Dones i espai públic, repensant els espais amb perspectiva de gènere” organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès i l’Institut Català de les Dones. L’objectiu d’aquesta trobada és fer reflexionar sobre la necessitat de donar visibilitat en els espais públics tant a la tasca dels homes com de les dones, les grans invisibles de la nostra societat.

L’obra original és de l’artista Martí Royo, que rebé l’encàrrec de l’Ajuntament del Morell d’idear una escultura que representés un símbol del poble del Morell. Segons la documentació, Martí Royo presenta un esbós d’una mà de ceràmica sobre una base de ferro forjat amb unes quantes avellanes, que significa l’esforç i el treball d’un poble. En morir l’escultor, els seus hereus traspassen els projectes iniciats a l’escultora barcelonina Madola, qui es fa càrrec de l’obra del Morell. La proposta és aprovada el març del 1998 i inaugurada per la Festa Major d’Hivern de Sant Martí del mateix any.

Madola interpreta l’escultura com “una mà gegantina que, en el seu moviment d’acaronar i recollir, ens convida a asseure’ns i reflexionar sobre el temps i la història; en el braç s’hi suggereix com una escala del temps recorregut i on els infants trobaran un espai de joc, tot escoltant, donaran vida a l’obra. Crec que l’escultura pública, en la mesura possible de l’espai que ocupa i els símbols que comporti, pot ser un element funcional i participatiu i, dintre de la modernitat, també identificable pels vilatans”.

Per a més informació sobre l'obra de Madola, us convidem a consultar el seu web: https://www.madola.com/

   

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760