El Morell viu la Setmana Santa

  • Una cinquantena de persones pren part activament dels actes religiosos al nostre municipi.
  • Petits i grans fan que la processó de Divendres Sant sigui un dels esdeveniments més tradicionals de la nostra població.

MIRA L’ÀLBUM DE FOTOS AL NOSTRE FACEBOOK

Tot just finalitzada la Setmana Santa, al Morell en fem un balanç més que positiu. I és que, un any més, al voltant d’una cinquantena de persones van participar activament en els diversos actes litúrgics i mostres de religiositat popular organitzats amb motiu d’aquesta festivitat.

L’església de Sant Martí ha esdevingut, aquests dies, centre neuràlgic de celebració. Així, ja Dijous Sant, l’activitat va començar amb la celebració del Sant Sopar. El dia gran va ser Divendres Sant, amb el Via Crucis al matí i la processó del Sant Enterrament a la nit. I Dissabte Sant, també a la nit, va tenir lloc la Vetlla Pasqual.

   

Tot plegat, uns actes que compten amb la participació de moltes persones del nostre municipi, que mantenen viva la tradició i formen part tant de les diverses confraries, de la Parròquia Sant Martí Bisbe o del grup d’Armats del Morell.

La gent gran del Morell visita Portugal

  • Més d’una cinquantena de persones van formar part del grup.
  • El viatge es va realitzar del 7 al 13 d’abril.

Més d’una cinquantena de persones de l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Morell acaben de tornar d’un viatge cultural a Portugal.

   

La visita va tenir lloc del 7 al 13 d’abril, i l’entitat va realitzar una ruta per Porto, Coïmbra, Fàtima i Lisboa. Entre altres indrets, van visitar la Universitat de Coïmbra, el Monestir de Batalha, el pont del 25 d'abril o el Monestir d'Alcobaça.

   

   

L’Associació de Jubilats i Pensionistes del Morell és una entitat molt activa, que organitza un ampli ventall d’activitats per a la gent gran del municipi. En aquest sentit, preparen des d'actes culturals fins a trobades gastronòmiques, passant per visites culturals com aquesta última.

Els diables petits del Morell, protagonistes d’un conte

  • Ramon Gasull ha escrit Foc a la metxa! i Debonatinta s’ha encarregat de les il·lustracions i la maquetació.
  • L’acte tindrà lloc dimarts 23 d’abril a les 18.30 hores, als jardins de l’Ajuntament del Morell.

El dia de Sant Jordi, un dels dies més bonics de l’any, al Morell viurem la presentació d’un llibre molt especial. Es tracta d’un conte, Foc a la metxa!, els protagonistes dels quals són els diables petits del nostre poble, i que ha rebut el suport de l’Ajuntament del Morell.

   

Val a dir que aquest 2019 l’associació cultural Embruix celebra el seu 40è aniversari, i el Ball de diables petits fa 5 anys que es va posar en marxa. Unes efemèrides que han animat els membres de l’entitat a deixar constància d’una part de la seva història en un conte dedicat als més joves.

Així, Ramon Gasull ha escrit un conte on apareixen molts dels elements festius de l’Embruix, com ara els gegants o el drac i, sobretot, amb els dimoniets i les dimonietes com a eix central. Per la seva banda, Eva Castro, de Debonatinta, hi ha posat les il·lustracions, i Núria Arbonès, del mateix estudi gràfic, s’ha encarregat de la maquetació.

En definitiva, “la història d’una canalla del Morell que vol fer quelcom formidable, i que han volgut ficar la banya per crear un ball de diables. Els caldrà tota la màgia de la lluna de l'Embruix, i amb l'ajuda del seguici, engrescats i amb molt desfici, resoldran aquest garbuix”.

La presentació tindrà lloc el mateix dia de Sant Jordi, dimarts 23 d’abril, a les 18.30 hores i als jardins de l’Ajuntament del Morell. Un acte que comptarà amb la presència de la contacontes Karme González, i que tindrà una encesa final!

Es presenta el llibre Del Morell, parlem-ne, de Josep Bultó Vidal

  • La publicació explica la història de diversos morellencs nascuts a la segona meitat del segle XIX.
  • L’acte tindrà lloc dijous 18 d’abril a les 19 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament del Morell.

Tan sols uns dies abans de Sant Jordi, al Morell ja comencem a viure l’ambient d’aquesta diada tan nostrada. Així, aquest dijous 18 d’abril, a les 19 hores i a la sala d’actes de l’Ajuntament del Morell, viurem la presentació del llibre Del Morell, parlem-ne.

Es tracta d’una obra de Josep Bultó Vidal, també autor d’El Morell: un poble, una història, amb pròleg del regidor d'Hisenda, Governació, Comunicació i Protecció Civil de l'Ajuntament del Morell, Eloi Calbet. En aquesta ocasió, la publicació se centra a explicar el pensament i la vida d’uns homes i dones nascuts, al nostre poble, a la segona meitat del segle XIX. Homes i dones que, lògicament, vestien, menjaven i pensaven segons l’època que els va tocar viure, i que entre ells es coneixien més pel seu renom que pel seu nom i cognom.

Val a dir que Bultó, tot i que va néixer als Pallaresos, ha nascut al Morell des que tenia cinc anys. Un municipi en el qual ha estat molt actiu i que s’estima profundament. Un sentiment que mira de plasmar en els seus llibres, sempre amb l’objectiu de deixar memòria per a les generacions futures d’un model de vida que, a poc a poc, va desapareixent.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760