La cursa Hol·la Genís arriba a la 5a edició

  • La cita és el pròxim 7 d'octubre, amb diverses modalitats de participació.
  • El projecte contra el càncer infantil s'ha constituït com a associació.

Diumenge 7 d'octubre és la data triada des d'Hol·la Genís per a la propera cursa solidària contra el càncer infantil. Enguany tindrà lloc la 5a edició d'aquesta iniciativa, la qual cosa ha fet que l'organització hagi preparat diverses novetats per celebrar l'aniversari.

D'una banda, el projecte ha fet un "pas endavant" i s'ha constituït com a associació, tal com destaca Pili Giner, mare del Genís. D'altra banda, aquesta vegada hi haurà dos models de samarreta, de noi i de noia, quan fins ara només n'hi havia un. Així mateix, de cara al dia de la cursa, Giner ha assegurat que prepararan diverses sorpreses per commemorar aquests cinc anys de solidaritat.

Pel que fa a la cursa, com és habitual, hi haurà un recorregut de 5 quilòmetres i un altre de 10 quilòmetres, a més d'una caminada i curses infantils. Les inscripcions es limitaran a entre 700 i 750 persones, mentre que el preu es manté igual que en la passada edició: serà de 15 euros per a les curses i la caminada, i de 5 euros per a les curses infantils. També hi haurà l'opció d'aportar un donatiu sense realitzar l'activitat, el que s'anomena fila zero.

Així, el format de l'activitat no canvia, com tampoc ho fa l’objectiu principal d’aquesta festa solidària: assolir la màxima participació possible per aconseguir, d’aquesta manera, una gran recaptació que contribueixi a lluitar contra el càncer infantil. En aquest sentit, l'associació Hol·la Genís destinarà els diners a l’Obra Social de Sant Joan de Déu i a la Fundació Ronald McDonald.

   

Finalment, Giner reivindica i agraeix profundament "la tasca que duen a terme els 150 voluntaris que cada any posen el seu granet de sorra per tal que l'esdeveniment es pugui desenvolupar sense problemes", a la vegada que anima tota la ciutadania a participar.

La cursa solidària Hol·la Genís va començar fa cinc anys i està totalment instaurada en el calendari morellenc. De fet, tot el poble es bolca en aquesta iniciativa que va posar en marxa la família del Genís Sánchez, un petit morellenc afectat pel càncer i que, sortosament, ha pogut guanyar la seva particular batalla. En la passada edició es van recaptar més de 16.000 euros, a més de quantitats més petites en altres accions de petit format que l'entitat organitza al llarg de l'any.

El pavelló municipal ja està a punt per acollir el bàdminton dels Jocs Mediterranis

  • La Diputació de Tarragona ha invertit poc més de 24.000 euros en aquest equipament.
  • La competició tindrà lloc de dissabte 23 a dimarts 26 de juny.

El pavelló del nostre municipi ja es troba pràcticament a punt per rebre, en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, les competicions de bàdminton. Per tal d’adequar les instal·lacions, s’han realitzat diversos treballs gràcies a una inversió de la Diputació de Tarragona de poc més de 24.000 euros.

Les intervencions més importants han estat l’habilitació d’una sala d’àrbitres, la renovació de seients de les graderies i, seguint els requisits específics per a la pràctica del bàdminton, la instal·lació de vinils i cortines per evitar la llum natural que dificulti la visualització del volant durant el joc. També s’han fet altres millores menors i s’han preparat unes graderies supletòries que permetran duplicar l’aforament habitual del pavelló fins a 600 localitats.

   

   

Justament aquest dimecres s’ha realitzat una visita a la instal·lació a la qual han assistit l’alcalde del nostre municipi, Pere Guinovart; el regidor d’Esports, Alberto Ortega; el president de la Diputació, Josep Poblet, i Francesc Roca, regidor d’Educació de l'Ajuntament de Tarragona.

Durant els parlaments, Guinovart ha destacat la implicació dels ajuntaments en l’organització dels Jocs, ja que es tracta d’un esdeveniment “que no podia ser només de la ciutat de Tarragona, sinó que s’havia d’estendre a tot el territori”. Així mateix, s’ha mostrat molt satisfet de la feina feta des del Morell, on “disposem d’un equipament relativament nou en el qual no ha fet falta fer grans intervencions”. Finalment, ha reivindicat el compromís de tot el poble, i que “l’important és que els Jocs es facin i que en quedi un llegat”.

   

Per la seva banda, Poblet ha expressat que “els Jocs serviran per deixar les millors instal·lacions esportives als nostres municipis”, ja que les diferents intervencions que s’han fet a les seus han servit per “posar al dia equipaments que tenen un gran desgast”. Alhora, ha incidit en el fet que aquestes bones instal·lacions “contribuiran a fer que els joves puguin rebre una excepcional formació esportiva”.

Els Jocs Mediterranis s’inauguren oficialment aquest divendres, i la competició de bàdminton es desenvoluparà entre dissabte 23 i dimarts 26 de juny. Els interessats en assistir-hi, poden comprar les entrades a través d’Internet, en aquesta pàgina web.

   

Per una revetlla de Sant Joan segura

  • Protecció Civil dona diversos consells a l’hora de manipular material pirotècnic i participar en l’encesa de fogueres.
  • La revetlla morellenca tindrà lloc el dia 23, amb un sopar de carmanyola.

Amb l'estiu, arriben les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. En aquest sentit, des de la regidoria de Protecció Civil del consistori difonem diversos consells que s’impulsen des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per tal de minimitzar els riscos i aconseguir revetlles segures.

Al nostre poble, la revetlla serà, com és tradicional, el 23 a la nit, i consistirà en un sopar de carmanyola amb DJ i coca de Sant Joan.

Consells per una revetlla segura

Pel que fa als petards, assegureu-vos de comprar-los homologats i en un establiment autoritzat, no us els guardeu a les butxaques i llegiu les instruccions de cada article. A l’hora d’encendre’ls, no els subjecteu amb les mans ni els poseu a prop de la cara ni del cos; utilitzeu mitjans segurs per encendre’ls: metxes i similars; enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos; si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo; i no llanceu mai petards contra ningú. Alhora, s’aconsella seguir les recomanacions d’edat del següent quadre:

Referent a les fogueres, entre altres, cal respectar la distància de 15 metres respecte dels cotxes aparcats i de façanes, no s’ha de permetre mai que ningú salti damunt les brases i s’ha de demanar un permís a l’ajuntament. A més, convé posar terra o sorra sobre el paviment per no fer-lo malbé; cremar sobretot fusta, i no papers o teixits; i no utilitzar gasolina o líquids inflamables per encendre la foguera. Finalment, cal tenir en tot moment algun mitjà per apagar-la, i assegurar-se que, al final de la festa, queda totalment extingida.

Per tal que els més petits també siguin conscients dels perills, podeu consultar amb ells aquesta pàgina web, amb indicacions infantils, i aquest còmic, que vol sensibilitzar la canalla sobre les revetlles amb precaució.

El Morell s’uneix a la campanya “Dona el millor de tu. Dona sang”

  • La cita és dimecres 20 de juny de 17.30 a 21.30 hores al Centre de Serveis per a la Gent Gran.
  • El 14 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang.

Els morellencs i les morellenques tindran, aquest dimecres 20 de juny, una nova oportunitat de fer un gest altruista com és donar sang. Tothom que vulgui col·laborar podrà fer-ho de 17.30 a 21.30 hores al Centre de Serveis per a la Gent Gran, en una iniciativa organitzada des del Banc de Sang i Teixits.

En aquesta ocasió, la donació tindrà lloc tan sols una setmana més tard de la commemoració del Dia Mundial del Donant de Sang, que es va celebrar el 14 de juny. Una jornada que vol sensibilitzar, sobretot, sobre la necessitat de donar de forma regular.

Per això, s’ha iniciat una campanya amb el lema “Dona el millor de tu. Dona sang”, que connecta amb els valors i les emocions que els donants experimenten quan donen sang. Un nou missatge que vol mostrar aquestes emocions a tota la ciutadania perquè més persones s’iniciïn en la donació de sang.

A més, amb l’arribada de l’estiu i les vacances, les reserves de sang acostumen a disminuir, per això la campanya vol aconseguir augmentar un 10% les donacions i, així, obtenir un bon nivell de reserves.

Qui pot donar sang?

Pot donar sang tothom que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Si tens dubtes, pots respondre al rest “Puc donar?” i, si la resposta és afirmativa, recorda: dimecres 20 de juny, de 17.30 a 21.30 hores, al Centre de Serveis per a la Gent Gran.

Xarxes Socials

 

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760