La Llar d’Infants obre les portes

  • Aquest dissabte 21 d’abril se celebrarà la jornada de portes obertes de la Llar d’Infants Municipal.

  • Les preinscripcions es podran realitzar des del 7 fins el 18 de maig.

De 10h del matí fins a les 13h del migdia, la Llar d’Infants del Morell obrirà les seves portes per a totes aquelles famílies que hi estiguin interessades. Aquesta Llar municipal es defineix com coeducadora, oberta a l’entorn, plural, catalana, democràtica i no confessional. La línia pedagògica d’aquesta defensa que l’infant sigui un subjecte actiu capaç de confeccionar i crear el seu aprenentatge.

La Llar d’Infants del nostre municipi disposa de tres cursos dividits per edat, cadascun amb una xifra diferent de places. En primer lloc, un curs de l’aula de lactants, que compta amb 8 places disponibles, en segon lloc 2 aules de P1 que compten amb 13 places i, en tercer i darrer lloc, 3 aules de P2 que compten amb 20 places.

A més a més, la Llar disposa de diferents instal·lacions com són l’aula de plàstica, l’aula en família, la biblioteca, l’aula de llums, la de psicomotricitat o dos espais exteriors, entre d’altres. I no només això, sinó que la Llar també organitza activitats diverses que permeten una participació activa de les famílies a través de sortides i excursions, tallers, aules obertes i festes tradicionals, de les quals l’AMPA n’és un òrgan col·laborador directe.

Per als tres cursos, l’horari escolar del centre és sempre el mateix: de 9h a 12.15h i de 15h a 17h, tot i que també existeix la possibilitat d’un servei d’acollida de 8h a 9h del matí i de 17h a 18h de la tarda, segons demanda. A més, la Llar també compta amb l’hora de la fruita, en la qual s’ofereix una peça de fruita a tots aquells infants que no es queden a dinar a la llar, el servei de menjador i migdiada, i el servei de berenar.

Quan el nombre de sol·licituds és superior a l’oferta, els barems d’admissió que s’apliquen des de la Llar d’Infants es divideixen en generals i complementaris. Els generals són:

- Existència de germans matriculats al centre docent o pares que hi treballin (40 punts).

- Proximitat del domicili al centre o, si s’escau, proximitat del lloc de treball del pare, mare o tutor/a (20 punts).

- Renda anual de la unitat familiar (10 punts).

- Discapacitat de l’alumne, el pare, la mare o els germans (10 punts).

Quant a criteris complementaris, la Llar d’Infants té en compte:

- Condició legal de família nombrosa o monoparental (15 punts).

- Malaltia crònica de l’alumne/a que afecti el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic (10 punts).

Per a dur a terme la preinscripció, que es podrà realitzar a partir del proper 7 de maig fins el 18 del mateix mes, serà necessària la següent documentació: la sol·licitud de preinscripció, l’original i la fotocòpia del DNI de les persones sol·licitants, l’original i fotocòpia del llibre de família i de la TSI de l’infant, el certificat de convivència i tots aquells altres documents que acreditin els aspectes del sol·licitant a efectes d’aplicació del barem.

Per a més informació contacteu al correu electrònic de la Llar d’Infants a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé visiteu la seva pàgina web a: www.llarinfants.elmorell.cat.

Quan la Llar dels teus somnis es converteix en realitat

  • Aquest dissabte 14 s’ha materialitzat el projecte de cocreació “La Llar dels teus somnis” a la Llar d’Infants del Morell.
  • Organitzada des de l’AMPA de la Llar d’Infants, aquesta és la 3a edició d’aquesta iniciativa.

Amb l’objectiu que totes les famílies puguin aportar el seu gra de sorra en la millora de l’espai del centre educatiu, la Llar d’Infants del Morell ha culminat aquest dissabte el projecte “La Llar dels teus somnis”. Aquesta iniciativa és fruit d’un llarg i ampli treball comunicatiu entre la comunitat educativa i les famílies, que va començar el passat mes de febrer.

Aquest és el tercer any consecutiu en el què al nostre municipi es realitza “La Llar dels teus somnis”, la qual consisteix en tres fases diferents.

En primer lloc, es desenvolupa una pluja d’idees dels infants, famílies i educadors per a què cadascú faci una o diverses propostes de la Llar que desitja.

En segon lloc, s’escullen les propostes que més s'adeqüen a la línia educativa del centre i s’estudia com dur-les a la pràctica.

I en tercer i darrer lloc, arriba la materialització del projecte: fer el somni realitat. Durant una jornada de treball, la Llar d’Infants va restar oberta a totes aquelles famílies que volguessin participar a construir les propostes resultants.

Algunes de les propostes escollides per aquesta tercera edició han estat la construcció d’un hort al pati de la Llar, d’un panell d’experimentació imantat, d’un joc de pesca, o d’un joc de llums gegant que afavoreix l’experimentació dels més petits, entre d’altres.

 Des de la Llar d’Infants se’n destaca la voluntat d’aconseguir la millora de l’entorn dels usuaris, però també una major implicació de les famílies amb el centre educatiu. Somiar és gratis, però fer realitat els somnis dels infants del nostre municipi pot ser més fàcil del què ens pensem.

 Les propostes de la Llar d’Infants per aquest mes d’abril no finalitzen aquí. A més a més, en motiu de Sant Jordi, la Llar d’Infants celebrarà la Setmana Cultural. Del 23 al 27 d’abril es desenvoluparan un seguit d’activitats variades que van des dels conta-contes fins al teatre, passant per un concurs de pastissos o una visita dels bombers. 

Si esteu interessats a participar-hi, consulteu-ne la programació a continuació:

 

El Morell obre les portes a l’anglès

  • Des del 10 d’abril fins a mitjans de maig, comerciants i botigues del Morell realitzen un curs d’atenció al client en anglès.

  • Aquesta és la primera de les tres formacions de la regidoria de Promoció Econòmica previstes per aquest 2018.

“Do you speak english?”, aquesta és una de les preguntes que és molt probable que escoltem els dimarts o dijous al vespre si ens apropem al Centre Cultural del nostre municipi. L’anglès s’ha convertit en la llengua més utilitzada del món, amb 508 milions de parlants i essent oficial a 67 països. Per aquesta raó i perquè El Morell serà seu dels Jocs del Mediterrani el proper mes de juny, la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha cregut adient organitzar un curs d’atenció al client en anglès de nivell bàsic dirigit a l’atenció al client a nivell comercial.

El servei del curs el realitza la Cambra de Comerç de Tarragona i compta aproximadament amb uns 24 alumnes en total. La majoria d’aquests són persones que treballen al comerç local o empreses morellenques, per això el curs es realitza en un horari compatible amb aquesta activitat econòmica. Cada dimarts i dijous al vespre, de 20h a 22h es fa un repàs de coneixements bàsics per tal de donar les eines a botiguers i comerciants per atendre a possibles visitants en aquest idioma.

El 2017 la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament ja va organitzar un curs de màrqueting tradicional i xarxes socials. La programació d’aquest curs es troba en la mateixa línia de treball: “donar totes les eines formatives possibles als nostres botiguers per tal de contribuir amb un comerç local més fort i competitiu”, apunta Susanna Ferré, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

A nivell de participació, el curs “Obre la porta a l’anglès” està essent un èxit i és que el límit de places era de 20 i s’ha sobrepassat la xifra, quedant-se fins i tot algunes persones en llista d’espera. La tria dels participants ha funcionat a partir d’un criteri: s’ha donat prioritat als botiguers i les empreses associats a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell.

El curs finalitzarà entre el proper 15 i 17 de maig, quan se celebrarà un acte de cloenda al Centre Cultural del municipi, on s’entregarà un certificat d’assistència a tots i cadascun dels participants.

Els cursos del Centre Cultural encara tenen places disponibles

  • El passat gener van començar algunes de les 7 activitats formatives que s’allargaran fins al maig.

  • En cap dels cursos s’ha d’abonar matrícula. 

A partir del proper 3 de maig fins el 31 del mateix mes, comencen dels 7 cursos que encara resten per començar de la temporada d’activitats formatives gener-maig del Centre Cultural. Un d’ells és el curs de costura bàsica. A càrrec d’Olivia Garzón, el curs consistirà en aprendre les puntades a mà i a manejar la màquina de cosir. Amb un cost de 38€, més les despeses del teu propi material, podràs aprendre des de fer els baixos d’uns pantalons fins a cosir uns botons o una cremallera. Cal destacar que aquest curs funciona des de l’any 2016 amb crítiques i experiències molt positives per part dels usuaris i usuàries.

A banda de l’oferta d’aquest curs de costura, el Centre Cultural també ha programat uns cursos enfocats a l’inserció laboral. Aquest és el cas del curs de monitor/a de menjador que comença el 12 de maig i s’allargarà fins el dia 20 del mateix mes. Amb un horari de 10h a 14h i de 15h a 19h els dissabtes i de 10h a 14h els diumenges, aquest curs us donarà les bases del que és un menjador escolar, quina és la seva funció dins de l’educació i quins són els recursos més utilitzats en aquest àmbit. Per a superar-lo, haureu de pagar una taxa de 140€ i assistir a totes les classes, atès que el preu inclou un certificat d’assistència.

En segon lloc, també hi ha programat el curs de manipulació d’aliments que es realitzarà el dissabte 19 de maig de 10h a 14h per un preu de 20€.

Segons la Regidoria de Cultura, Festes i Joventut el criteri de programació dels nous cursos del Centre Cultural és mirar d’atreure a un ampli ventall de veïns i veïnes del poble, amb especial interès cap als joves. Cal tenir en compte que totes les inscripcions es realitzen a les oficines del Centre Cultural de dilluns a divendres de 17h a 21h, i que si algun curs no arriba al mínim d’alumnes, aquest quedarà anul·lat.

A continuació, vegeu els cartells dels cursos als quals encara teniu l'oportunitat de participar:

Xarxes Socials

 

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760