L’escola Ventura Gassol estrenarà al setembre un pati pedagògic

  • L’AMPA del centre ha reformulat l’espai de lleure dels alumnes de cara al curs vinent.
  • L’entitat disposa, a més, de nova web i app.

L’estiu no ha estat sinònim de vacances per a l’AMPA de l’escola Ventura Gassol, sinó que han estat molt actius preparant el nou curs escolar. Així, un dels seus principals projectes ha pres forma aquests mesos: un nou pati pedagògic.

Tal com explica Núria Arbonès, membre de l’entitat, “vam fer una enquesta perquè les famílies exposessin què trobaven a faltar al pati”, i juntament amb un treball previ que l’escola havia fet amb els petits “hem tirat endavant un nou concepte de l’espai de lleure dels alumnes”.

Milanta ha estat l’empresa encarregada d’implementar al pati nous elements, com un rocòdrom, una cabana de fusta, àrees amb sorra, troncs... Tot plegat després d’haver estudiat l’espai i tenint en compte que la zona ha de tenir un sentit. A més, quan els alumnes l’estrenin, aquest mes de setembre, l’empresa tornarà a visitar l’escola per veure com funciona i estudiar si cal fer algun canvi a les noves instal·lacions.

   

Així mateix, des de l’AMPA remarquen la importància de la vegetació al pati, que “fa ombra, dona vida i genera dinàmiques per cuidar-la, tant per part dels nens com per part dels pares”, indica Arbonès.

 

Nova web i app

Així mateix, aquest estiu l’AMPA ha posat en marxa una nova web i app per tal de millorar la comunicació amb les famílies. Noves plataformes que permeten fer-se soci, inscriure’s a activitats o consultar les darreres novetats: ampaescolaelmorell.miampa.com. Uns canals que se sumen als comptes de Twitter, Facebook i Instagram de l’entitat.

Arriben les havaneres de Sopa de Peix

  • El grup actua aquest dijous 22 d’agost a les 22 hores a la Rambla Joan Maragall.
  • El concert forma part del cicle Dijous d’estiu, amb programació cultural del 8 d’agost al 5 de setembre.

CONSULTAR PROGRAMA DIJOUS D'ESTIU

No pot faltar, durant la temporada d’estiu, una bona nit d’havaneres, un dels estils més adients per a aquesta època. En aquest cas, arriba al nostre poble el grup Sopa de Peix que, amb una llarga experiència actuant de municipi en municipi, oferiran un espectacle de gran nivell amb el repertori més nostrat d’aquest cant tan català.

L’actuació tindrà lloc aquest dijous 22 d’agost a les 22 hores i a la Rambla Joan Maragall del nostre municipi. Una proposta que s’emmarca en el cicle dels Dijous d’estiu, que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha posat en marxa per mantenir l’activitat cultural al nostre municipi durant el mes de vacances per excel·lència.

La programació es va encetar el dia 8 d’agost amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al Jardí de l’Ajuntament.

La pròxima cita serà dijous 29 d’agost amb la projecció a la fresca d’Aladdin. Una pel·lícula molt familiar protagonitzada per un genial Will Smith que omplirà de ben segur la pista del PP1, al carrer Montserrat Roig, a partir de les 21.30 hores.

I tancarà el cicle l’actuació del duet Double Chick, format per en Xevi i l’Elsa, que portaran la seva música al nostre municipi dijous 5 de setembre, a les 22 hores i també  a la Rambla Joan Maragall.

“Encara que moltes persones triïn el mes d’agost per a fer vacances, al poble hi queden molts veïns”, assenyala M. Jesús Valldosera, una de les regidores de Cultura i Festes. En aquest sentit, “volem oferir quatre propostes variades, i per a totes les edats, perquè aquells que es quedin al Morell tinguin una oferta cultural gratuïta i de qualitat”, continua l’altra regidora, Mònica Casas.

“Hem triat els dijous perquè molts morellencs també aprofiten els caps de setmana per sortir”, detallen les regidores, “i tot i coincidir amb el període majoritari de vacances, volem que el Morell no deixi de ser el poble actiu i participatiu que és durant tot l’any”. Totes les activitats són gratuïtes.

Un centenar de persones assisteixen al Sopar de les estrelles

  • La Rambla Joan Maragall es va omplir dissabte a la nit en una nova edició d’aquesta cita estiuenca.
  • L’Associació de Jubilats i Pensionistes del Morell es va encarregar de l’organització.

Pràcticament un centenar de persones van gaudir, aquest passat dissabte 17 d’agost, d’una nova edició del Sopar de les estrelles. Es tracta d’una cita molt consolidada al calendari estiuenc del nostre poble, que organitza l’Associació de Jubilats i Pensionistes amb el suport de la regidoria de Benestar de l’Ajuntament.

   

L’àpat, com és habitual, va tenir lloc a la Rambla Joan Maragall. El menú va constar d’un primer plat de pica-pica i llagostins amb salsa russa, un segon plat a escollir entre jarret de vedella amb bolets o bacallà gratinat amb allioli, i gelat per postres, a més d’aigua, vi, cava, cafè i gotes.

“Un acte més animat que altres anys”, indica la regidora de Benestar, Maria Jesús Valldosera, “amb moltes persones que després de sopar no van dubtar a deixar-se endur pel ritme de la música i ballar una bona estona”.

Val a dir que la festa, que havia començat a les nou del vespre, es va allargar fins a gairebé les dues de la matinada, en una nit a la fresca molt agradable i que va fer gaudir tots els assistents.

   

La cita d’estiu de l’Associació de Jubilats i Pensionistes del nostre municipi arriba ja a la recta final d’un estiu molt festiu, que comprèn activitats tan exitoses com la Festa de la Granja, l’Apatapa o la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Tot i això, encara queden algunes activitats per acabar de gaudir dels dies de vacances i calor abans de tornar a la rutina, com les propostes culturals dels Dijous d’estiu o les pròximes festes de carrer.

Identifica i censa les teves mascotes a l'Ajuntament

  • Gossos, gats i fures han d’estar registrats al consistori del municipi on resideixen.
  • El tràmit s’ha de realitzar com a màxim tres mesos després del naixement de l’animal o 30 dies després d’adquirir-lo o trobar-lo.

Els gossos, els gats i les fures són animals de companyia que han d’estar censats a l’Ajuntament del municipi on resideixen habitualment. Així n’informen des del cos d’Agents Rurals, que també recorden que el tràmit, que es pot realitzar al nostre consistori, s’ha de formalitzar com a màxim tres mesos després del naixement de l’animal o 30 dies després de la seva adquisició (compra, regal o troballa).

Per tal de censar aquests animals cal que estiguin identificats amb microxip i, a l’hora de realitzar la gestió, presentar el document de la identificació de l’animal (el que lliura el veterinari quan li implanta el microxip) i el document d’identitat de la persona posseïdora.

En els espais públics i a la via pública, els animals han de dur de manera permanent una placa identificadora adaptada al collar en què han de fer constar el nom de l’animal i les dades de la persona responsable (nom, cognom i telèfon).

En cas que l’animal s’extraviï, s’ha de comunicar a l’Ajuntament abans de 48 hores i, si ha estat sostret, cal fer denúncia a la Policia. Si es realitza un canvi de residència o l’animal mor, s’ha de fer saber a l’Ajuntament on és censat abans de 30 dies.

 

Responsabilitat

Tenir una mascota comporta una responsabilitat i, en aquest sentit, el cos d’Agents Rurals dona una sèrie de recomanacions i consells. D’una banda, evitar que l’animal pugui molestar les persones o la fauna, i que en espais públics sempre estigui sota vigilància directa d’una persona adulta i responsable. A més, cal recollir els excrements que facin a la via pública i prendre les mesures necessàries perquè els sorolls (lladrucs, miols...) i les olors dels animals no molestin.

D’altra banda, valoreu la possibilitat d’esterilitzar l’animal, ja que controlant la natalitat s’eviten problemes de salut i comportament i es contribueix a evitar abandonaments. Així mateix, se li han d’administrar les vacunes recomanades pel vostre veterinari, i s’ha d’evitar que la mascota fugi de casa o rondi lliurement sense control.

Finalment, per mantenir un animal en condicions higienico-sanitàries correctes, li heu de facilitar sempre aigua neta al seu abast, alimentació adequada, aixopluc i jaç per descansar, tenir el seu lloc net d’excrements i orins, i facilitar-li la llibertat de moviments necessaris per la seva mida i espècie (cal evitar mantenir-lo lligat permanentment).

 

Infraccions i sancions

La Llei de Protecció dels Animals alerta que posseir animals de companyia sense el microxip, sense censar o sense placa identificadora en espais públics comporta una multa de 100 a 400 euros. Oposar resistència a la funció inspectora dels agents de l’autoritat, una multa de 401 a 2.000 euros. Mentre que l’abandó o el maltractament està penat amb una multa de 2.001 a 20.000 euros.

   

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760