Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
El Morell acull una nova campanya de donació de sang - Ajuntament del Morell

El Morell acull una nova campanya de donació de sang

  • La cita és dimecres 19 de juny de 17.30 a 21.30 hores al Centre de Serveis per a la Gent Gran.
  • El 14 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang.

El Morell, com cada any en aquestes dates, impulsa des de la regidoria de Benestar Social i Salut de l’Ajuntament una nova campanya de donació de sang. Tothom que vulgui col·laborar podrà fer-ho aquest dimecres 19 de juny de 17.30 a 21.30 hores al Centre de Serveis per a la Gent Gran, en una iniciativa organitzada des del Banc de Sang i Teixits.

Val a dir que la donació tindrà lloc tan sols uns dies després de la commemoració del Dia Mundial del Donant de Sang, que es va celebrar el 14 de juny. Una jornada que vol homenatjar les persones que donen sang per ajudar a salvar vides i aconseguir així que tots els països siguin autosuficients en disposar de sang per poder atendre els malalts.

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals prop d’un miler són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat. A Catalunya ja fa anys que som autosuficients en sang, amb 250.000 donacions l’any.

Cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitarem sang o derivats de la sang al llarg de la vida, i per això cal conscienciar-nos de mantenir les donacions regularment.

 

Qui pot donar sang?

Pot donar sang tothom que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Si tens dubtes, pots respondre al rest “Puc donar?” i, si la resposta és afirmativa, recorda: dimecres 19 de juny, de 17.30 a 21.30 hores, al Centre de Serveis per a la Gent Gran.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760