Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Com t’afecta la Festa Major? - Ajuntament del Morell

Com t’afecta la Festa Major?

 • La celebració d’alguns dels actes comporta talls de carrers o prohibicions d’estacionament que cal tenir en compte.
 • Segueix uns senzills consells per a poder gaudir de totes les activitats al màxim i amb seguretat.

La Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén requereix la col·laboració de tothom per tal que els actes es puguin desenvolupar correctament. És per això que, des de la regidoria de Cultura i Festes, us volem especificar afectacions de trànsit o prohibicions d’estacionament que cal que morellencs i morellenques, i també visitants de fora, tingueu en compte per a aquests pròxims dies.

La Plaça de la Font quedarà tallada a la circulació i no s’hi podrà aparcar per poder acollir diversos actes: dimecres 24, de 17 a 24 hores, pel cinema a la frescadissabte 27, de 9 a 19 hores, per la Zeuzera Pyrina Refrescant, i diumenge 28, de 19 a 22 hores, pel Seguici Cerimonial.

Passa el mateix a la Rambla, que també és l’escenari de diferents activitats i on tampoc es podrà circular ni aparcar coincidint amb aquests actes: divendres 26 pel Sopar Populardissabte 27 per la Vermutada de clàssics, les Sardanes i l’actuació de l’Orquestra Atalaia; i diumenge 28 per la Cursa Ciclista i el concert de la Cobla Catlana dels Sons Essencials.

I dimecres 24, coincidint amb el tobogan aquàtic, de 6 a 21 hores no es podrà aparcar ni circular pel carrer de les Creus ni en el tram entre el carrer Sant Plàcid i la Rambla Joan Maragall.

Així mateix, diumenge 28 de juliol amb motiu del Seguici Cerimonial, els veïns de la Plaça de l’Església, el carrer Sant Martí, el carrer les Creus, la travessera de l’Espanada, el carrer Sant Antoni, el carrer Molí, el carrer de Mestres, el carrer Parateta i la Plaça de la Font; i dilluns 29 de juliol amb el Ball de Sant Miquel i el posterior correfoc, els veïns de la Plaça Era del Castell, el carrer Sant Plàcid, el carrer Sant Isidre, el carrer Molí, el carrer de Mestres, el carrer Parateta, el carrer la Muralla, la plaça Era del Castell i la cruïlla de la Rambla Pau Casals i Maragall, han de tenir seguir les indicacions següents, específiques per a actes on hi ha espectacles amb foc.

 • Aparadors i vidres protegits.
 • Prohibició d’aparcar vehicles en el recorregut a partir de les 18 hores i fins a les 22 hores.
 • Mantenir portes i finestres tancades, persianes baixades, tendals recollits, no tenir roba estesa o altres elements com senyeres, etc.
 • No col·locar en el recorregut cap element que pugui obstaculitzar el desenvolupament de l’actuació o el pas fluid de la gent (testos, taules, cadires, etc.).

 

Consells de seguretat i convivència

Un cop més, des de la regidoria de Cultura i Festes us volem recordar els consells de cara als espectacles amb foc:

 • Per als participants: porteu roba ignífuga o de cotó de màniga llarga. Protegiu els ulls i l’oïda. Porteu el cap tapat amb barrets de palla o mocadors de cotó. Seguiu les indicacions dels organitzadors i del servei d’ordre.
 • Per als veïns: retireu tots els vehicles del recorregut i zones limítrofes. Mantingueu portes i finestres tancades, persianes abaixades, aparadors i vidres protegits, tendals recollits i protegits, no tingueu roba estesa o elements similars. Mantingueu el recorregut lliure d’obstacles.
 • Per als espectadors: mantingueu una distància prudencial amb els elements de foc. Col·loqueu-vos en zones obertes on sigui més fàcil moure’s. No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o dels contenidors de material pirotècnic. Seguiu les indicacions dels organitzadors i del servei d’ordre.

Així mateix, per tal de viure una festa en pau, la clau sempre és el respecte.

 • Amb moderació. Els dies de Festa Major són dies d’excessos. Reduir els riscos en el consum d’alcohol i altres substàncies són la clau per tenir la festa en pau. Si beveu, feu-ho amb moderació.
 • Només un Sí és un Sí. Totes les persones tenim dret a gaudir de les festes populars sense sentir-nos assetjades, violentades o agredides. Cal respectar les decisions de cada persona, prevenir els comportaments abusius, discriminatoris, tocaments i comentaris ofensius o degradants. Són formes de violència, tinguem-ho en compte, i si cal truca al 112.
 • Més reutilitzable. Des de fa molts anys, durant els dies de Festa Major es poden adquirir els gots reutilitzables. El seu ús ens ajuda a mantenir el poble més net. Així mateix, col·labora i llança les deixalles al contenidor corresponent.
 • Sense olors. Utilitzem els WC habilitats per aquestes festes.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760