Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Unió de Pagesos celebra al Morell el seu 45è aniversari - Ajuntament del Morell

Unió de Pagesos celebra al Morell el seu 45è aniversari

  • L’acte, que comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, tindrà lloc aquest diumenge 3 de novembre al Centre Cultural.
  • La jornada s’iniciarà amb un debat sobre el rol de la pagesia per al país.

El Centre Cultural del Morell serà, aquest diumenge 3 de novembre, l’escenari del 45è aniversari del sindicat Unió de Pagesos. Així, sota el lema “Lluites, país, pagesia”, la celebració aplegarà unes 300 persones en un acte amb contingut històric i amb experts que analitzaran el rol social de la pagesia d’avui. La jornada començarà a les 11 hores, estarà presentada pel periodista Xavier Graset, la presidirà la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà.

L’acte s’ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa al nostre consistori, en la qual l’alcalde, Eloi Calbet, s’ha mostrat molt satisfet de poder exercir d’amfitrió, tenint en compte les arrels pageses del poble. Així mateix, ha posat èmfasi en la gran tasca que realitza el sindicat. “És un honor acollir aquest acte, i ho fem amb un doble sentit”, ha indicat, “amb un esperit de col·laboració amb el sindicat i, alhora, amb la intenció de seguir vetllant pels interessos generals de la nostra població, preservant les seves arrels agrícoles”.

Rafel Español, coordinador comarcal d’Unió de Pagesos al Tarragonès, ha manifestat que l’acte “ha de servir per reivindicar que un país no és res sense pagesia ni ramaderia, i a la vegada per remarcar que 45 anys d'un sindicat costen d'assolir”.

Per la seva banda, el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha recordat com es va crear el sindicat, “el 3 de novembre de 1974 a Pontons, en clandestinitat. I definit com a unitari, democràtic i independent”. De cara a l’acte de diumenge, ha destacat el fet que “persones de fora del sector parlaran de la importància d’aquest en la taula rodona”, en la qual participaran Abel Mariné, professor emèrit de Nutrició i Bromatologia del campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals i assessor científic de la UNESCO, i Jaume Salvat, geògraf del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760