El Festival Guant porta al nostre municipi uns titelles portuguesos històrics

  • Els Bonecos de Santo Aleixo actuaran diumenge 24 de novembre a les 12 hores i al Teatre-Auditori.
  • L’espectacle s’emmarca en el 15è Festival de Teatre de Titelles de Valls i també en el cicle de teatre en petit format del Morell.

Els titelles de Sant Aleixo, propietat del Centre Dramàtic d'Évora (Portugal), estan entre els titelles més antics d'Europa. Procedeixen del llogaret portuguès d'Alentejo i la seva referència més llunyana data del 1798. Són una de les expressions artístiques més conegudes i apreciades del seu país. Es tracta de titelles de vareta manipulats des de dalt, a semblança dels grans titelles del sud d'Itàlia i del nord d'Europa, però molt més petits (entre 20 i 40 cm). Estan fets de fusta i suro i el seu vestuari permet identificar els personatges de la història.

Els textos, transmesos oralment, són una fusió entre la cultura popular i l'escriptura erudita. L'acurada il·luminació de l'escena s'aconsegueix amb llums d'oli i la música (guitarra portuguesa) i les cançons són interpretades en directe. La seva improvisació amb el públic i la penombra de la sala aconsegueixen una atmosfera que sembla procedir de segles enrere. La seva manipulació pertany a una "família" constituïda per actors professionals que garanteixen la permanència de l'espectacle i asseguren la seva continuïtat.

Uns elements únics, amb una història ben particular, que faran parada al nostre municipi en el marc del 15è Festival de Teatre de Titelles de Valls, el Guant, i el cicle de teatre en petit format del Morell, el Deprop.

La cita per poder veure els Bonecos de Santo Aleixo és diumenge 24 de novembre a les 12 hores i al Teatre-Auditori. Les entrades anticipades costen 5 euros, mentre que a taquilla es poden adquirir a 8 euros.

Després d’aquesta proposta ja només quedarà l’última obra del Deprop d’enguany. Serà diumenge vinent, 30 de novembre, amb el muntatge Al Sostre, una comèdia de Nigel Planer interpretada per Pau Ferran i Oriol Grau.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760