Arriba la Copa Catalana de Ciclocross

  • El proper diumenge 17 es realitzarà la primera competició de ciclocross al municipi.

Terra, obstacles, troncs, escales i moltes bicis es donaran cita aquest diumenge 17 de desembre al Morell, en motiu de la Copa Catalana de Ciclocross. De les 9h del matí fins aproximadament dos quarts de tres de la tarda, es desenvoluparà la primera edició morellenca d’una competició de ciclocross a la zona exterior del Pavelló Municipal, com també en una altra zona exterior de darrere l’Institut El Morell.

Organitzada pel Club Ciclista El Morell, conjuntament amb l’Ajuntament del Morell i la Federació Catalana de Ciclisme, la idea va sorgir, segons Jordi Sanahuja, membre del Club Ciclista El Morell, “durant la cursa del Préssec, que celebrem ja fa 50 anys, un membre de la Federació ens ho va proposar. Llavors ho vam parlar entre la Junta del Club Ciclista i vam creure que podia ser interessant perquè era una cosa que no s’havia fet mai al poble”.

Els organitzadors ja fa dies que treballen acondicionant els espais que acolliran aquesta cita. Amb una excavadora han marcat el circuit a terra, i sense comptar els obstacles que ja hi havien de natural, ells n’han anat afegint de nous. “També farem un clot perquè hi hagi aigua”, assegura Sanahuja.

Dels més de 200 corredors que hi participaran, no n’hi haurà cap de morellenc. Sanahuja apunta que “això és la Copa Catalana de Ciclocross i hi ve gent professional i semiprofessional. Com a club, actualment no tenim cap ciclista que competeixi amb ciclocross”.

La intenció és que aquesta competició sigui la primera de moltes edicions. “Tenir la cursa del Préssec per la Festa Major d’Estiu i realitzar aquesta a l’hivern, podria ser una bona combinació per tal de comptar amb dos cites ciclistes anuals al Morell”, comenta Sanahuja. A més a més, per a les properes, Sanahuja ja està pensant en muntar un lloc d’exposició relacionat amb la temàtica ciclista i convertir-ho en una “fira de la bicicleta”.

Si fem números i tenim en compte que més de 200 corredors participaran a la cursa, veurem ràpidament que més de 400 persones visitaran El Morell aquest cap de setmana. Des de l’organització asseguren que el dissabte ja hi arribarà gent per a provar el circuit i que se’ls hi habilitarà una zona per autocaravanes. Alguns dels participants participen també a la Copa Espanya de Ciclocross, per tant el més segur és que vinguin visitants d’arreu de la Península per aquesta cita. Sanahuja hi convida a tothom a assistir-hi per tal de veure quelcom que no s’ha fet mai al Morell: “és una estrena. Molta gent no n’ha vist mai de proves d’aquest tipus en persona. Fins i tot hi convido a la gent que no li agrada la bici, com a proposta original i diferent”. Queda a les nostres mans, decidir si passem un cap de setmana sobre rodes o no. 

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760