Un Sant Jordi tradicional i reivindicatiu alhora

  • Igual que la resta de municipis catalans, avui El Morell celebra la Diada al carrer.

  • Les parades de la Rambla Joan Maragall han obert a les 9h i s’hi estaran fins les 20h, aproximadament.

  • Els llibres i les roses seran els protagonistes del matí, i el concurs de la Biblioteca i les sardanes els de la tarda.

El nostre poble celebra avui, un any més, tots els actes que envolten la celebració de Sant Jordi. Les roses i els llibres estan sent els grans protagonistes de la Diada al municipi, el qual aprofita aquesta data per acollir diferents activitats de caire cultural.

Els paradistes han muntat les seves parades en un sector de la Rambla Joan Maragall, on curiosos, lectors i enamorats han acudit en gran nombre fins al migdia. Els alumnes de la Llar d’Infants i els del CEIP Ventura Gassol s’han apropat a la Rambla per a visitar les parades i, tot seguit, han fet una visita guiada a la Biblioteca Municipal. Per la seva banda, L’Associació Cultural Sardanista del Morell ha repartit coca amb xocolata davant de les oficines del Centre Cultural, al carrer de la Coma, per a tots els més menuts del poble.

Aquest matí també hi hagut espai per la reivindicació. Per la seva banda, l’ANC ha muntat la seva parada amb un gran muntatge que reivindica la llibertat dels presos polítics catalans, però també alguns paradistes han volgut omplir les seves parades de flors i llaços grocs.

També al matí, el grup de teatre de l’IES El Morell ha fet una representació al Teatre-Auditori, a més de desenvolupar una activitat de cant coral per part dels mateixos alumnes de l’institut. Cal destacar que aquesta activitat havia estat programada a l’agenda municipal per al dia 24, però finalment per motius de calendari, s’ha traslladat al mateix dia de Sant Jordi.

A més de roses i llibres, a les parades pot ser que hi hagueu trobat una feina. De 10h a 14h, l’Oficina de Treball hi ha col·locat una parada on s’hi ha facilitat informació general del funcionament de l’Oficina, dels serveis que aquesta ofereix (orientació laboral, tècniques de recerca de feina, recursos de formació, redacció currículums, acompanyament en itineraris d’inserció…), i de la documentació per donar-se d’alta a la Borsa. L’Oficina de Treball del Morell és un projecte on l’Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal del Tarragonès, s’ha implicat activament amb la inserció d’aquelles persones en situació d’atur i col·lectius amb major vulnerabilitat.

De cara a la tarda, també hi ha programades un seguit d’activitats. A partir de les 17h, l’Associació Cultural Sardanista del Morell i la Cobla Reus Jove ompliran de música i dansa el Carrer de la Coma, ben a prop de la Rambla, tot amenitzant amb dos altres trets representatius de la cultura catalana en aquesta data tant nostrada: la cobla i la sardana. Tot seguit, es durà a terme al mateix espai l’entrega de premis del concurs de Sant Jordi organitzat per la Biblioteca Municipal del Morell. Les categories del concurs són les següents: dibuix infantil, construcció d’un drac reciclat, escriptura d’una llegenda original i fotogràfic. A més, cada participant s’emportarà un petit detall en reconeixement a la seva participació.

Però El Morell no posarà punt i final al Sant Jordi el dia 23. El proper divendres 27 a les 15:30h arribarà un acte convertit ja en tradició al Morell: el concurs de pastissos de Sant Jordi, amb pares i mares dels alumnes de la Llar d’Infants. Aquest concurs arriba enguany a la seva catorzena edició i premiarà el pastís més original, el més divertit i el més gustós, a més d’oferir un detall per a tots els participants.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760