Amin Sheikh, un nen del carrer de Bombai, explica la seva història de superació als morellencs

  • Presenta el seu llibre "Bombai Mumbai. La vida és la vida. Sóc gràcies a tu" al Centre de Gent Gran.
  • Els beneficis de la venda de la publicació es destinen a finançar la cafeteria-biblioteca solidària “Bombay to Barcelona Library Cafe”.

Amb només cinc anys, Amin Sheikh es va escapar de casa. No podia suportar els cops del seu padrastre i els torns de feina d’entre vuit i deu hores en una parada de te. Va aprendre a sobreviure pels carrers de Bombai menjant brossa i robant a gent per a poder sobreviure. Nens més grans però, maltractaven i abusaven dels que eren més petits, com ell. Una situació que va canviar radicalment quan, als vuit anys, una monja se'l va emportar a Snehasadan, un orfenat per a nens del carrer.

Ja de gran, i gràcies als seus viatges, es va convertir en un apassionat de precioses biblioteques i cafeteries que visitava en diferents ciutats del món. "El meu cor anhelava asseure’s en una d’elles durant tot el dia", reconeix. Va ser aleshores quan va pensar a obrir una d’aquestes cafeteries a la seva ciutat. "No tinc educació, no sóc bo amb els llibres, però sé cuidar la gent", va ser el seu pensament. "Puc cuinar per a ells, donar feina a nens de carrer i proporcionar-los el més semblant a una bona adolescència", recorda que va ser la seva idea.

Un somni fet realitat amb la cafeteria-biblioteca "Bombay to Barcelona Library Cafe". Un projecte gràcies al qual pot donar una oportunitat laboral als joves que surtin de Snehasadan i evitar que tornin al carrer. A més, també ofereix àpats per a nens amb desnutrició i/o que viuen al carrer.

La seva apassionant història s'ha convertit ara en un llibre, "Bombai Mumbai. La vida és la vida. Jo sóc gràcies a tu", que aquest dimecres 30 de maig a les 19 hores i al Centre de Gent Gran del nostre municipi presentarà a tots els morellencs. Una publicació disponible en nou idiomes i de la que ja ha venut 17.000 còpies. A més, tots els beneficis de la seva venda els destina a finançar el seu projecte a l'Índia.

Si vols conèixer més detalls del projecte d'Amin Sheikh pots visitar la seva pàgina web.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760