El Morell s’uneix a la campanya “Dona el millor de tu. Dona sang”

  • La cita és dimecres 20 de juny de 17.30 a 21.30 hores al Centre de Serveis per a la Gent Gran.
  • El 14 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang.

Els morellencs i les morellenques tindran, aquest dimecres 20 de juny, una nova oportunitat de fer un gest altruista com és donar sang. Tothom que vulgui col·laborar podrà fer-ho de 17.30 a 21.30 hores al Centre de Serveis per a la Gent Gran, en una iniciativa organitzada des del Banc de Sang i Teixits.

En aquesta ocasió, la donació tindrà lloc tan sols una setmana més tard de la commemoració del Dia Mundial del Donant de Sang, que es va celebrar el 14 de juny. Una jornada que vol sensibilitzar, sobretot, sobre la necessitat de donar de forma regular.

Per això, s’ha iniciat una campanya amb el lema “Dona el millor de tu. Dona sang”, que connecta amb els valors i les emocions que els donants experimenten quan donen sang. Un nou missatge que vol mostrar aquestes emocions a tota la ciutadania perquè més persones s’iniciïn en la donació de sang.

A més, amb l’arribada de l’estiu i les vacances, les reserves de sang acostumen a disminuir, per això la campanya vol aconseguir augmentar un 10% les donacions i, així, obtenir un bon nivell de reserves.

Qui pot donar sang?

Pot donar sang tothom que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Si tens dubtes, pots respondre al rest “Puc donar?” i, si la resposta és afirmativa, recorda: dimecres 20 de juny, de 17.30 a 21.30 hores, al Centre de Serveis per a la Gent Gran.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760