Per una revetlla de Sant Joan segura

  • Protecció Civil dona diversos consells a l’hora de manipular material pirotècnic i participar en l’encesa de fogueres.
  • La revetlla morellenca tindrà lloc el dia 23, amb un sopar de carmanyola.

Amb l'estiu, arriben les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. En aquest sentit, des de la regidoria de Protecció Civil del consistori difonem diversos consells que s’impulsen des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per tal de minimitzar els riscos i aconseguir revetlles segures.

Al nostre poble, la revetlla serà, com és tradicional, el 23 a la nit, i consistirà en un sopar de carmanyola amb DJ i coca de Sant Joan.

Consells per una revetlla segura

Pel que fa als petards, assegureu-vos de comprar-los homologats i en un establiment autoritzat, no us els guardeu a les butxaques i llegiu les instruccions de cada article. A l’hora d’encendre’ls, no els subjecteu amb les mans ni els poseu a prop de la cara ni del cos; utilitzeu mitjans segurs per encendre’ls: metxes i similars; enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos; si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo; i no llanceu mai petards contra ningú. Alhora, s’aconsella seguir les recomanacions d’edat del següent quadre:

Referent a les fogueres, entre altres, cal respectar la distància de 15 metres respecte dels cotxes aparcats i de façanes, no s’ha de permetre mai que ningú salti damunt les brases i s’ha de demanar un permís a l’ajuntament. A més, convé posar terra o sorra sobre el paviment per no fer-lo malbé; cremar sobretot fusta, i no papers o teixits; i no utilitzar gasolina o líquids inflamables per encendre la foguera. Finalment, cal tenir en tot moment algun mitjà per apagar-la, i assegurar-se que, al final de la festa, queda totalment extingida.

Per tal que els més petits també siguin conscients dels perills, podeu consultar amb ells aquesta pàgina web, amb indicacions infantils, i aquest còmic, que vol sensibilitzar la canalla sobre les revetlles amb precaució.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760