Llum verda al quart estudi de la qualitat de l’aire

  • El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat el conveni de col·laboració amb la UPC.
  • El projecte controlarà la presència d’1,3 butadiè de manera periòdica, així com la presència de compostos orgànics volàtils en trams de 24 hores, durant 21 dies.

L’Ajuntament del Morell, reunit aquest dilluns en sessió plenària, ha aprovat per unanimitat l’establiment d’un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya per al desenvolupament i finançament d’un nou estudi de la qualitat de l’aire al municipi. Un projecte que finançarà íntegrament el consistori, amb un cost de 14.000 euros.

Aquest acord, que se signarà molt aviat, dóna continuïtat als tres estudis realitzats anteriorment, i que ja van ser presentats al juny de 2014, novembre de 2015 i febrer de 2017. Així, el nostre consistori amplia el seu compromís amb el control i l’anàlisi de l’aire que respiren els seus habitants, veïns del polígon nord del complex petroquímic.

De fet, el Morell és l’únic municipi que, per ara, ha aprovat la realització d’un nou estudi sobre la qualitat de l’aire. En aquest sentit, i com a consistori membre de la Taula de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona, el segon tinent d’alcalde, Eloi Calbet, ha reclamat que “qui hauria de tirar endavant anàlisis d’aquest tipus és la Generalitat, que és qui en té les competències”.

L’estudi es durà a terme en els propers mesos i permetrà obtenir noves mesures i valors que, comparades amb els estudis anteriors, permetran mostrar l’evolució de la qualitat de l’aire en el temps. En concret, el projecte controlarà la presència d’1,3 butadiè de manera periòdica, així com la presència de compostos orgànics volàtils en trams de 24 hores, durant 21 dies. Finalment, s’analitzarà l’origen dels episodis de contaminació segons el registre elaborat, mitjançant control social.

Justament, el fet d’haver tirat endavant diferents estudis des del 2014 fa que “empreses i administracions s’hagin posat les piles”, ha reivindicat Calbet, i controlin més acuradament quins residus van a parar a l’aire que tots respirem. Val a dir que en cadascun dels estudis, els resultats han anat millorant.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760