Joan Turu pinta un mural al pati de l’escola Ventura Gassol

  • La coeducació és la temàtica protagonista del dibuix.
  • L’artista ha treballat amb els alumnes més grans i ha plasmat les seves idees en una obra de gran format.

Una cavallera que regala una rosa a un príncep o una mecànica que repara les avaries d’un home de llauna són només alguns dels personatges protagonistes del mural que el reconegut il·lustrador Joan Turu ha realitzat, aquesta setmana, a la nostra escola.

   

El projecte, nascut des de l’AMPA i amb el suport del centre i la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, tenia com a objectiu arranjar les parets del pati de l’etapa d’infantil d’una forma enriquidora i col·laborativa per als infants.

Així, des del centre van proposar la coeducació com a temàtica per treballar amb els nois i noies i com a eix central per al mural. De fet, abans de la primera visita de Turu, els alumnes de 6è de primària ja havien debatut a classe sobre aquesta qüestió, l’educació idèntica i en comú de persones d’ambdós sexes.

   

Ja el 13 de setembre, l’il·lustrador va visitar l’escola per parlar amb els nois i noies de la seva feina, la il·lustració, i de com serveix per expressar de manera gràfica idees o pensaments. A més, tots van fer un dibuix de com s’imaginaven el mural i van escriure també una frase sobre el tema. A partir d’aquí, Joan Turu es va inspirar en tot aquest material i el va adaptar al seu estil, a més de triar la frase final: “Nosaltres podem canviar la història de sempre!”.

El primer cop que va anar a l’escola va dibuixar l’esbós del mural, i aquest dijous tots els alumnes hi van deixar la seva empremta, pintant-ne una part juntament amb el seu autor. Així, en un parell de dies el treball ha quedat enllestit.

Val a dir que l’il·lustrador Joan Turu té molt de renom dins del món educatiu i és força complicat aconseguir un forat a la seva agenda, de manera que la comunitat educativa morellenca està molt agraïda, i ja pensa en noves col·laboracions amb ell.

L’agenda de les emocions

Des de l’AMPA de l’escola Ventura Gassol també s’ha posat en marxa, aquest curs, un projecte per a treballar les emocions amb els alumnes del centre. És per això que han impulsat “L’agenda de les emocions”, de manera que en el seu dia a dia els infants puguin aprendre a gestionar els seus sentiments amb petites activitats que es troben a l’agenda i que també tracten a l’aula.

   

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760