Més de 2.500 persones visiten la 24a Exposició de Bolets Vila del Morell

  • Durant tot el cap de setmana es van poder veure més de 200 espècies de bolets en reproduccions en miniatura del seu hàbitat natural.
  • L’entitat Tocats del Bolet va servir 170 kg de menjar a 500 persones en la degustació de diumenge.

Més de 2.500 persones van passar aquest cap de setmana per la 24a edició de l’Exposició de Bolets Vila del Morell. Una exitosa cita que combina cultura i gastronomia i que ja tenen marcada en vermell al calendari els aficionats a la micologia del nostre territori. Una mostra organitzada per l’entitat local Tocats del Bolet amb la col·laboració del consistori municipal.

Com és habitual, s’hi van poder veure unes 200 espècies classificades, i més d’una vintena sense classificar, la gran majoria de les quals de Conca i Terol. Aquestes són les zones on els membres de Tocats del Bolet van trobar més exemplars, però també n’hi havia alguns de Navarra i els Pirineus. D’aquesta manera, els visitants han gaudit d’una gran varietat micològica, amb exemplars tant comestibles com no comestibles, ja que una de les finalitats d’aquesta iniciativa anual és donar a conèixer les varietats verinoses per ampliar el seu coneixement i identificació per part de la població.

   

Durant el cap de setmana, el degoteig de visitants que s’han acostat a la sala d’actes de l’Ajuntament ha estat constant, i hi han vist els bolets en reproduccions en miniatura dels seus respectius hàbitats naturals, un aspecte que valoren especialment els més experts, que prefereixen passar per la mostra el primer dia i veure els exemplars com més frescos millor.

Pel que fa a la tradicional degustació de diumenge al migdia, hi van assistir unes 500 persones que van tastar diferents receptes elaborades amb els bolets com a ingredient principal. En total, es van consumir uns 170 kg de menjar.

   

Finalment, la mostra dedicada als bolets d’aquest cap de setmana es va completar amb parades de venda de productes relacionats amb la micologia instal·lades a l’exterior de l’Ajuntament.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760