Warning: set_time_limit() has been disabled for security reasons in /usr/home/elmorell.cat/web/index.php on line 5
Els Premis Tarragonès 2018 es lliuren al Morell - Ajuntament del Morell

Els Premis Tarragonès 2018 es lliuren al Morell

  • Els guardons reconeixen la trajectòria artística d’alguna personalitat i entitat o associació, a més de premiar amb una beca un treball d’investigació sobre la comarca.
  • L’acte, organitzat pel Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament del Morell, tindrà lloc dimecres 5 de desembre a les 20 hores al Teatre-Auditori i és obert a tothom.

El Morell acollirà, aquest dimecres al vespre, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2018. Una convocatòria organitzada des del Consell Comarcal del Tarragonès, enguany amb el suport de l’Ajuntament morellenc, i que cada any té lloc en un municipi diferent de la comarca.

Així, en aquest esdeveniment que tindrà lloc al Teatre-Auditori a les 20 hores, es lliurarà el XX Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura, que s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt o als municipis que la componen, amb l’objectiu de fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

També es reconeixerà la trajectòria artística d’alguna persona o grup vinculat a la comarca, amb el XVIII Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus, amb la intenció d’estimular les activitats de creació en tots els àmbits al nostre territori. En altres edicions s’han endut aquest guardó Els Pets, Bigas Luna, Pep Escoda, Rafael Bartolozzi (dissenyador del guardó), Fermí Fernández, Àngel Òdena, Jesús Monllaó o Jordi Tiñena, entre altres.

I, finalment, hi haurà el XVIII Premi Tarragonès de Difusió Eutyches, que recaurà en una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Fins ara han guanyat aquest reconeixement Òscar Cadiach, el Ball del Sant Crist de Salomó, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, GEPEC, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell, o Eudald Carbonell.

L’acte, que estarà conduït pel periodista Ricard Lahoz, s’iniciarà amb un concert a càrrec de Guillem Anguera Quartet, que oferirà un repertori de música instrumental, amb temes de collita pròpia, en què l’acordió diatònic és l’instrument principal acompanyat d’uns músics de luxe i amb una gran trajectòria professional. Cançons lentes amb gran expressivitat i amb delicades harmonies, juntament amb altres melodies molt més rítmiques i alegres, i que formen part del disc 14 km, nominat entre els 10 millors treballs discogràfics en la categoria Folk dels Premis Enderrock 2017. Una ocasió única per escoltar aquests temes amb una formació fins ara inèdita, amb músics del Camp de Tarragona, que faran sonar per primer cop aquest repertori en format acústic i diferent a la banda que habitualment acompanya l'acordionista.

El lliurament de premis és obert a tota la població i amb entrada gratuïta. Us convidem a assistir-hi!

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760