El Morell, municipi cardioprotegit

  • L’Ajuntament instal·la un desfibril·lador extern automàtic (DEA) a l’edifici consistorial, accessible 24 hores i 365 dies a l’any, i n’adquireix un de portàtil per a Protecció Civil.
  • Amb aquest ja són set els aparells d’aquestes característiques de què disposa el poble.

CONSULTA EL DÍPTIC EL MORELL, MUNICIPI CARDIOPROTEGIT

Des d’aquesta setmana, l’edifici de l’Ajuntament del nostre municipi compta amb un desfibril·lador extern automàtic (DEA) accessible 24 hores i 365 dies a l’any, que s’ha instal·lat just al costat de l’entrada principal. Es tracta del setè equip d’aquestes característiques que es posa al Morell.

   

Tal com explica Maria Jesús Valldosera, regidora de Sanitat, “amb la instal·lació d’aquest DEA es continua amb el desplegament d’equips al municipi i es garanteix que, en cas d’emergència, sempre n’hi haurà de disponibles”.

Sis dels DEA estan situats en equipaments municipals, com són el CAP, el Centre de Serveis per a la Gent Gran, el Centre Cultural, l’Institut El Morell, la Llar d’infants i el pavelló municipal. Uns dispositius que permeten una ràpida actuació en cas d’aturades cardíaques.

“La particularitat del nou DEA de l’Ajuntament és que s’ha posat a la via pública, de forma que sempre s’hi podrà accedir”, exposa Valldosera, “i que, en obrir-se l’estoig, truca automàticament al 061, el telèfon de CatSalut Respon, per tal que qui l’hagi d’utilitzar estigui guiat, en tot moment, per un metge”.

A més a més, també disposa de geolocalització, perquè es pugui situar el lloc concret on s’ha produït l’emergència i l’ambulància pugui desplaçar-s’hi ràpidament. Alhora, el dispositiu va equipat amb un sistema de sirena que s’activa en cas que algú obri l’armari on es guarda el DEA, que està dins de l’àmbit de videovigilància de l’edifici per tal d’evitar-ne robatoris o danys materials.

Per la seva banda, el regidor de Protecció Civil, Eloi Calbet, s’ha mostrat molt satisfet, ja que “també s’ha adquirit un DEA portàtil per a l’Associació de Protecció Civil, la qual cosa fa que tots els actes que se celebrin al nostre municipi estiguin coberts en cas d’emergència”.

   

Cal destacar que aquesta iniciativa es complementa amb la formació del personal laboral de l’Ajuntament del Morell, a més dels voluntaris de l’Associació de Protecció Civil. Així mateix, aviat es realitzaran unes jornades obertes a la ciutadania per tal de formar-la en conceptes bàsics d’ús del dispositiu DEA i per saber respondre davant d’eventuals situacions en què es requereixin primeres intervencions mèdiques.

Val a dir que més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arrítmia anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica gràcies als desfibril·ladors externs automàtics. Una actuació ràpida i de qualitat augmenta entre 7 i 20 vegades les possibilitats de sobreviure. Per tot plegat, l’Ajuntament del Morell es mostra decidit en la implantació d’aquests aparells que han salvat vides en nombroses ocasions.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760