Impuls a les actuacions urbanístiques

  • L’Ajuntament tirarà endavant la urbanització de la zona esportiva.
  • També continuaran els treballs a la plaça de l’Era del Castell.

Seguint amb la línia de les actuacions que l’Ajuntament del Morell ha anat realitzant al llarg dels últims anys, en els pròxims mesos es tiraran endavant dos projectes clau per al desenvolupament urbanístic del nostre municipi.

El primer és la urbanització de la zona esportiva que, tal com exposa la regidora d’Urbanisme, Susanna Ferré, “permetrà condicionar més de 3.500 metres quadrats per tal de convertir-la en un espai vertebrador dels equipaments esportius que l’envolten”. Així, el carrer que uneix el pavelló municipal, la piscina i el camp de futbol mantindrà un caràcter de zona de vianants, com fins ara, però de forma ordenada i amb propostes lúdico-esportives al llarg del seu recorregut, “com ara una xarranca, 100 metres llisos, una cistella, una porteria, un petit rocòdrom horitzontal o màquines per a fer exercici a l’aire lliure”, detalla la regidora.

En aquest punt, el trànsit serà limitat a vehicles de manteniment i servei, amb accés regulat per pilones abatibles. Així mateix, s’habilitarà una zona d’aparcament davant de l’accés al camp de futbol. També es proveirà l’espai de serveis com enllumenat, clavegueram i aigua de boca, a més d’enjardinament i un mural vegetal, amb un cost total de 540.000 euros.

Ferré també avança que “la següent inversió que es realitzarà a la zona és l’adequació del camp de terra adjacent, on es farà una pista multifuncional coberta”.

   

El segon projecte al qual es donarà una gran empenta és la baixada de l’Era del Castell i el solar que ha de donar continuïtat a la plaça, amb una inversió de 700.000 euros. En aquest cas, “es tracta de la tercera fase de l’obra, i l’actuació se centrarà a integrar tot l’entorn a la resta de carrers i a la rambla”, comenta la titular d’Urbanisme. D’aquesta manera se segueix desenvolupant el projecte segons el previst, després de dues fases anteriors que han donat forma a la plaça, i només faltarà finalitzar l’obra de l’interior de la sala situada a sota.

   

 

Altres intervencions

Val a dir que la part urbanística ha pres força protagonisme en els darrers anys, amb treballs que han millorat molts punts del nostre municipi. Un exemple és el pla d’acció per a la renovació i conservació de les voreres, que el consistori va posar en marxa fa tot just dos anys. Una iniciativa municipal que ha permès arranjar aquelles voreres que presenten un pitjor estat de conservació per diferents factors. Tot plegat realitzat “de manera preventiva, per garantir que les voreres del poble presentin sempre un bon estat” i, alhora, “eliminar les barreres arquitectòniques que hi pugui haver”, indica la regidora morellenca.

Ara s’arreglaran pràcticament mil metres quadrats de voreres que actualment només tenien una base de formigó, a les quals es posarà panot “per tal que siguin més resistents i, sobretot, més còmodes a l’hora de transitar-hi”, remarca Ferré.

Uns treballs que es realitzaran en quatre zones: a l’avinguda Camí de Reus i el carrer Gaudí; la plaça Francesc Macià, el carrer Escoles Noves, l’avinguda de la Pau i el carrer de la Sardana; l’àrea de les naus Parés i la benzinera; i a la zona de les Moreretes, el carrer Àngel Guimerà i el carrer Ramon Llull.

Així mateix, s’han realitzat feines d’asfaltat en diversos punts del Morell, les últimes a l'avinguda Camí de Reus, entre l'avinguda de la Pau i el carrer Barranc de les Bruixes, i d’un tram de la rambla Pau Casals; o millores com la que tindrà lloc al carrer Pareteta, on es faran algunes modificacions en els serveis d’aigua de boca.

I referent a la senyalització, es desenvoluparà la quarta i última fase d’un pla que es va iniciar el novembre de 2016, amb l’objectiu de continuar treballant per a garantir la màxima comoditat i seguretat viària en la mobilitat dels morellencs, sigui a peu o en qualsevol mena de vehicle. Així, es posarà o es millorarà la senyalització tant horitzontal –pintura– com vertical en punts on és deficient o no n’hi ha.

Tot plegat, “una millora global molt remarcable pel que fa a seguretat viària en tots els sentits”, conclou la regidora.

Xarxes Socials

Contacte

 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
 977 84 06 17
 977 84 20 56
 Plaça Era del Castell, 5 El Morell 43760