• El cartell de les festes, que s’allargaran del 23 de juliol al 3 d’agost, apel·la a la rauxa però també al seny.
  • El consistori aposta per mantenir la celebració, tot i les restriccions, sempre complint amb totes les mesures sanitàries pertinents.

El nostre poble viurà la seva tradicional Festa Major d’estiu, dedicada als patrons Sant Abdó i Sant Senéndel 23 de juliol al 3 d’agost. Així, la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha apostat per mantenir la celebració tot i les restriccions per la pandèmia de coronavirus. “Creiem que des de l’administració hem de donar exemple i seguir girant la roda”, indica l’alcalde, Eloi Calbet, que alerta també que “els rebrots es produiran si no som capaços de seguir estrictament totes les indicacions sanitàries”. Així mateix, Calbet assenyala que “hauria estat més senzill suspendre tots els actes”, però “hem volgut posar en valor la Festa Major”, reivindica.

En aquest sentit, des de la regidoria s’ha treballat molt intensament per poder configurar un programa que compleixi amb totes les mesures de protecció i seguretat indicades des de les autoritats sanitàries. Així, la majoria d’actes es realitzaran en espais amb aforament limitat, control d’accés i reserva prèvia d’entrades de forma telefònica.

“La nostra prioritat és la salut de les persones”, remarquen els tècnics de la regidoria de Cultura i Festes, Oriol Figueras David Ayza, “i, per aquest motiu, volem que la ciutadania se senti segura a l’hora de gaudir del programa que hem preparat”. Pràcticament una trentena d’actes que faran que el nostre municipi visqui la Festa Major d’una nova manera, amb rauxa i seny, tal com proclama la imatge de la celebració, però també amb responsabilitat.

“És cert que hi ha hagut molts actes tradicionals que han caigut del programa”, reconeix l’alcalde, com ara la Zeuzera Pyrina, el sopar popular, les temptes de vaquetes o el concert jove. Però molts s’han repensat, com els versots dels Diables del Morell, o el seguici, que es farà pel centre de la rambla mentre que el públic l’haurà de veure des de la calçada per tal de mantenir la distància social. Així mateix, hi haurà novetats, com els vermuts de cistell, en què cadascú es podrà portar el vermut de casa i gaudir d’un espai amb música en directe. “Està clar que serà una Festa Major menys participativa, en què la ciutadania tindrà un paper més contemplatiu”, reflexionen les regidores de Cultura i Festes, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas.

A més, acompanyant el disseny de la imatge, del qual s’han encarregat els morellencs Pàkaru Estudi Creatiu, s’ha preparat un nou element festiu per guarnir balcons: un domàs dels gegants Senén i Clariana, elaborat per les morellenques de Debonatinta Estudi Gràfic, que es podrà adquirir per 3 euros a l’oficina del Centre Cultural.

Pel que fa als noms propis, durant la Festa Major passaran pel Morell La Soul MachineJoan Reig, en la seva faceta de punxadiscos; el grup musical infantil El Pot Petit; en Peyu, que s’encarregarà de fer el pregó; o Quim Masferrer, que portarà al municipi la seva nova proposta Moltes Gràcies.

Pròximament es farà públic el programa d’actes complet.