• El camp de futbol municipal acull les proves físiques d’una trentena d’aspirants.
  • Si no hi ha contratemps, el cos podria estar plenament operatiu d’aquí a un parell de mesos.

Un total de 32 persones han realitzat, aquest dilluns, les proves físiques del concurs-oposició lliure de sis places de vigilant municipal del nostre poble. Es tracta del quart exercici que realitzen, després de la prova de coneixements de la llengua catalana i castellana —que només van haver de dur a terme les persones que no van acreditar tenir el nivell de llengües exigit a les bases del procés—, i un tercer que va constar d’una prova cultural, una de coneixements específics sobre la plaça a proveir i una prova pràctica sobre plànol, de coneixement del territori.

“Amb aquest procés que s’està desenvolupant, fem una aposta clara tant pressupostàriament com quant a la partida de personal per crear un cos de vigilants competent en el nostre municipi”, manifesta l’alcalde, Eloi Calbet. De fet, el cap d’aquest cos ja fa temps que treballa, i els sis agents que s’incorporaran permetran “cobrir les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, i tenir una guàrdia municipal al servei de la ciutadania”, continua Calbet.

“La implantació del cos serà un gran pas pel nostre poble, i donarà compliment a una llarga reivindicació de la ciutadania”, remarca el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Ortega, que posa de manifest que aquest fet “millorarà significativament la qualitat de vida de morellencs i morellenques”

Manel Catalán, el cap de la Guàrdia Municipal, exposa que “les principals competències del nou cos seran en matèria de trànsit, civisme, control d’ordenances, a més de col·laborar amb el cos competent pel que fa a seguretat ciutadana, que són els Mossos d’Esquadra”. Així mateix, recorda que, en el cas morellenc, “almenys una de les sis places haurà d’estar ocupada per una dona”.

 

Més detalls

Les proves físiques, que han tingut lloc al camp de futbol municipal, han constat de llançament de pilota medicinal, fer abdominals durant un minut, salt vertical i una cursa de resistència de 1.000 metres. La valoració es fa tenint en compte tant l’edat com el gènere de la persona.

Val a dir que a l’inici del procés hi havia pràcticament un centenar de persones sol·licitants, però a la primera prova només se’n van presentar el 50%. Pel que fa a la resta de proves, que són un test psicotècnic, una entrevista personal i una prova pràctica, està previst que tinguin lloc durant aquest mes de febrer. D’aquesta manera, el cos podria estar plenament operatiu d’aquí a un parell de mesos.