• “El teu amic, amb xip i censat” és el lema amb què la regidoria de Medi Ambient incentiva el civisme i la tinença responsable de mascotes.
  • Els propietaris de gossos, en fer el tràmit, rebran un kit d’assistència per al seu animal.

El nostre municipi inicia, aquest mes d’octubre, una campanya per tal de fomentar el civisme i la tinença responsable d’animals de companyia. Així, sota el lema “El teu amic, amb xip i censat”, la regidoria de Medi Ambient del consistori municipal vol incentivar el cens de gats, gossos i fures, un tràmit obligatori i que no tots els propietaris saben que han de realitzar.

En cas de tenir gossos, gats o fures, doncs, només cal dirigir-se a l’Ajuntament i sol·licitar el tràmit. Val a dir que és obligatori censar els animals en els tres mesos posteriors al seu naixement, o bé en el termini de 30 dies, a comptar des de la data de compra, regal o troballa d’aquest. Un cop censat, l’animal rep una targeta identificadora. A més a més, el fet de complir amb l’obligació de censar l’animal al municipi comporta, de manera simultània, la inscripció de la mascota al registre de l’ANICOM de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que a més de tenir censats els animals de companyia, també és obligatori portar-los lligats i recollir els seus excrements i netejar els seus orins. És per això que totes aquelles persones que censin els seus gossos rebran un kit d’assistència amb un dispensador de bosses i una ampolleta reutilitzable, de manera que els sigui més fàcil complir amb l’últim punt.

“El procediment és molt senzill”, indica la regidora, Rosa M. Sánchez, “i d’aquesta manera podrem tenir un millor control de les mascotes que hi ha al nostre poble”. I alhora, “contribuirem a mantenir els nostres carrers més nets amb el kit d’assistència que podran recollir gratuïtament els propietaris de gossos censats”, conclou.