• La ciutadania podrà presentar propostes de l’1 al 22 de maig.
  • La partida pressupostària reservada per a aquesta iniciativa és de 70.000 euros.

LLEGEIX EL TRÍPTIC

Aquest diumenge 1 de maig s’inicia, oficialment, el tercer procés de pressupostos participatius que es realitza al nostre municipi. Així, una vegada més, la ciutadania podrà decidir a què es destinen 70.000 euros del pressupost municipal del 2023.

“Després d’una primera edició d’aprenentatge i una segona de consolidació, aquesta tercera seguirà la mateixa metodologia que l’anterior”, exposa l’alcalde i alhora regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet. Entremig hi ha hagut, també, un any d’impàs, en què els esforços de la regidoria de Participació Ciutadana s’han dedicat a la creació d’un Reglament de Participació Ciutadana que ben aviat es presentarà públicament.

Per tal que tothom tingui clar el procediment, aquest dijous 28 d’abril, a les 20 hores i a la sala d’actes de l’Ajuntament, tindrà lloc una xerrada de presentació del procés oberta a tota la ciutadania i que servirà per exposar tots els detalls i resoldre tots els dubtes.

“Al Morell, la teva opinió compta!” és el lema que vertebra tot el procediment participatiu, que busca, com en les anteriors edicions, “involucrar el veïnat morellenc en el funcionament del consistori i donar-los veu i vot per decidir on s’inverteix una part dels comptes de l’Ajuntament”, continua Calbet.

El termini de recollida de propostes restarà obert de l’1 al 22 de maig. Totes les persones que resideixin al nostre municipi podran presentar un màxim de dues propostes que podran lliurar de forma presencial a les oficines municipals, retallant la butlleta del tríptic que han rebut a les seves cases, o bé omplint el formulari online a través de la pàgina web.

Les propostes han de seguir una sèrie de criteris exposats a la web del procés, com ara correspondre als capítols 4 o 6 del pressupost municipal, no superar la partida econòmica reservada o ser viables legalment i tècnicament. En cas de dubtes, es facilitarà el suport necessari a través del correu participacio@elmorell.cat.

Un cop finalitzat el termini de recollida de propostes s’iniciarà la fase de validació, en què una comissió tècnica formada per personal municipal les valorarà i determinarà si compleixen amb tots els criteris, alhora que en calcularà el cost aproximat.

Es preveu que la votació, en la qual podran participar totes les persones empadronades al Morell i majors de 16 anys, es faci després de l’estiu.

Tots els detalls sobre aquest procés es poden consultar al tríptic que s’ha editat i també a la pàgina participem.elmorell.cat.

Voreres arranjades

En la darrera edició, la proposta guanyadora va ser l’arranjament de voreres, una intervenció extraordinària que es va sumar a les actuacions ordinàries del consistori en aquesta matèria i que, en total, va permetre fer 35 baixadors i reparar 220 metres quadrats de voreres. L’adequació s’ha dut a terme a les zones on era més necessària, en carrers com Jacint Verdaguer, Ramon Llull, la Coma, la plaça de l’Estatut o l’avinguda de Valls.

Una actuació llargament reivindicada “que l’equip de govern vol mantenir any rere any, amb intervencions més constants que fins ara”, remarca un dels responsables de l’àrea d’Urbanisme, Pere Domingo, “per tal d’aconseguir millorar totes les voreres del nostre municipi”.