El Document del Mes de març tracta sobre l’obertura d’un local comercial al municipi corresponent als anys 20. En aquesta ocasió, aquest Racó mostra l’expedient de l’obertura d’una farmàcia l’any 1922 i en ell consta un croquis del local a més de documents diversos relacionats amb la titulació del sol·licitant i l’experiència prèvia a altres indrets. A la imatge que acompanya l’expedient s’indica la distribució del local, alguns dels elements de l’oficina (taulell, prestatgeries…) i la delimitació amb el carrer on s’ubicava, el carrer Sant Martí. En el dibuix també s’indica la zona reservada pel laboratori del facultatiu.

Tal com consta a l’expedient, la persona sol·licitant era Santiago Llucià i Roca qui era natural d’Igualada. El facultatiu, de 29 anys, havia estudiat a la Universitat de Barcelona i, prèviament, havia treballat a diferents poblacions barcelonines com Molins de Rei, Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

Aquelles persones que tinguin interès a saber algunes dades més sobre els farmacèutics que han treballat al poble poden rellegir el llibre ‘El Morell: un poble, una història’ de Josep Bultó en el qual repassa alguns dels noms d’aquestes persones. 

L’expedient del 1922 sobre l’obertura de la farmàcia de Santiago Llucià es pot consultar al fons de l’Arxiu del Morell.