El Document del Mes d’aquest agost tracta del naixement de Ràdio Morell. L’aparició inicial de l’emissora es va produir pels volts del febrer de 1985 quan un grup de morellencs i morellenques (Antoni Virgili, Antoni Granell, Antoni Òdena, Jordi Rovira, Montse Granell, Martí Macias, Josep Besora, Carme Òdena, Francesc Domingo, Lluís Domingo, Ramon  Solà i Òscar Granell) van impulsar-la i se’n van responsabilitzar col·lectivament amb funcions diverses. La primera emissió va ser l’11 de març de 1985.

Inspirant-se en altres iniciatives locals com la d’Arenys de Mar, el grup va articular una proposta tècnica amb un pressupost d’unes 500.000 pessetes. Aquesta ràdio tenia un local al centre sociocultural i la presidència del patronat que regulava la relació amb el consistori anava a càrrec de l’alcalde del moment.

Amb una potència de 20 watts regulable, la graella de la primera temporada de Ràdio Morell es distribuïa de dilluns a dissabte de 8 a 10 del vespre, segons s’explicava a la revista Ressò.

El juny de 1994, un acord de Govern de la Generalitat de Catalunya va atorgar a l’ajuntament del Morell l’adjudicació provisional per a la gestió del servei de radiodifusió en ones mètriques amb modulació de freqüència, que posteriorment va esdevenir definitiva després de l’aprovació de l’aleshores Ministeri de Ciència i Tecnologia. Amb aquesta aprovació es va concedir el domini públic radioelèctric en la freqüència 98.3 MHz.

Des de l’any 2010, Ràdio Morell ha encetat una nova etapa comunicativa, i el 2019 va fer un nou pas endavant amb la seva professionalització, ja que l’Ajuntament va optar per contractar un periodista que s’encarregués de coordinar l’emissora i també de generar continguts propis que es poden escoltar actualment: informatius locals, programació local i en xarxa, i reemissions de programes.

Tota aquesta documentació ha estat extreta del fons de l’Arxiu Municipal del Morell i està disponible per ser consultada sota petició prèvia.