• Dimarts 2 de juny un equip del Banc de Sang serà al Centre de Serveis per a la Gent Gran de 17 a 21 hores.
  • Els donants han de demanar hora a donarsang.gencat.cat.

El Morell acollirà, una vegada més, una campanya de donació de sang. Aquesta, però, és especial pel fet que es produeix en temps de pandèmia. I és que el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant aquesta època en què sembla que tot gira al voltant de la Covid-19 per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Així, el nostre poble s’uneix al conjunt de municipis catalans que acullen campanyes aquests dies, i dimarts 2 de juny el Centre de Serveis a la Gent Gran comptarà amb un espai de donació de 17 a 21 hores.

Cal recordar que els donants han de reservar hora des del web donarsang.gencat.cat.

Donacions segures

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.