• Es tracta d’una composició musical de Clara Peya, amb un text de Caterina Albert i interpretada per Neus Pàmies.
  • És la sisena cita del Deprop, el cicle de teatre en petit format del nostre poble.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

Una òpera electrònica composta per Clara Peya amb el text clàssic de Caterina Albert i interpretada per Neus Pàmies és la proposta que es podrà veure aquest divendres 19 de novembre al Teatre Auditori. Sota el títol Infanticida trobem un espectacle que parla d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Infanticida és un crit en forma de cançó. El monòleg dona veu a una dona, l’autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per poder ser lliure com a artista. Una funció que s’emmarca dins del Deprop, el cicle de teatre en petit format del nostre poble.

Després de la publicació de La Infanticida (premi Jocs Florals d’Olot de 1898) i del rebombori en saber que l’autora n’era una dona, el jurat va demanar a Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg, rebaixant la duresa de les seves paraules, per a poder ser llegit en l’entrega de premis sense ferir sensibilitats. Albert s’hi va negar i no va anar a recollir el premi. Després d’aquell episodi, va signar sempre més sota el pseudònim de Víctor Català. La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura.

L’obra, recomanada per a majors de 12 anys, es representarà a les 21 hores, i les entrades es poden adquirir anticipadament al Centre Cultural del Morell, al carrer de la Coma 2, de dilluns a dijous de 16 a 20 hores, i també online a la plataforma elmorell.koobin.cat. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla. El preu és de 8 euros per a les entrades anticipades, i de 10 euros a taquilla.

Pel que fa a les mesures de seguretat i higiene respecte a la Covid-19, i tot i que l’aforament del Teatre Auditori ja es pot tornar a omplir al 100%, continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta.

El cicle Deprop va començar el passat 2 d’octubre i s’allargarà fins al 26 de novembre, amb set espectacles de diverses disciplines. La pròxima cita serà divendres 26 de novembre amb El bon policia, una comèdia de Santiago Rusiñol amb Ricard Farré i Arnau Puig.