• La cita, gratuïta i oberta a tothom, s’inclou en el programa de Festes de carrer de la regidoria de Cultura i Festes.
  • Les inscripcions s’han de fer al Centre Cultural abans del 21 de juny.

CARTELL REVETLLA DE SANT JOAN

La plaça Maria Mercè Marçal serà l’escenari d’una nova revetlla de Sant Joan, la primera després de dos anys complicats i en què aquesta tradicional vetllada no s’ha pogut celebrar amb normalitat. Així, el veïnat d’aquesta plaça, i dins del programa de Festes de carrer de la regidoria de Cultura i Festes del nostre consistori, s’ha organitzat perquè tota la ciutadania morellenca tingui una nit de Sant Joan ben especial.

Així, proposen fer un sopar de carmanyola, amb coca de Sant Joan i cava per a tothom i, tot plegat, amenitzat amb música. Es tracta d’un acte gratuït, que tindrà lloc dijous 23 de juny a partir de les 21 hores. Per a inscriure’s, cal adreçar-se al Centre Cultural, de dilluns a divendres i de 16 a 20 hores, abans del 21 de juny.

Fem una revetlla segura

La celebració de Sant Joan arriba tan sols dos dies després d’encetar l’estiu, i es tracta d’una festa on s’acostuma a utilitzar material pirotècnic, motiu pel qual des de la regidoria de Protecció Civil del nostre consistori es difonen diversos consells que s’impulsen des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per tal de minimitzar els riscos i aconseguir revetlles segures.

Pel que fa als petards, cal comprar-los homologats i en un establiment autoritzat, no guardar-los a les butxaques i llegir les instruccions d’ús. A l’hora d’encendre’ls, no subjectar-los amb les mans ni posar-los a prop de la cara i el cos; utilitzar mitjans segurs per encendre’ls: metxes i similars; encendre sempre la metxa per l’extrem; si un petard no s’encén bé, no tocar-lo fins al cap de mitja hora i remullar-lo; i no llençar mai petards contra ningú.

Així mateix, Protecció Civil recomana no llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones; recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres, en els llocs on es facin revetlles; no encendre petards dins de les cases ni llençar-los o manipular-los des de balconades ni finestres; així com vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables que es puguin encendre fàcilment i els vapors dels quals puguin explotar.

Per tal que els més petits també siguin conscients dels perills, podeu consultar amb ells aquesta pàgina web, amb indicacions infantils, i més consells generals en aquesta pàgina del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.