• Les sis persones que ja formen el cos comencen ara un període de formació d’un mes i mig.
  • Aquest nou servei estarà integrat per quatre dones i dos homes, a més del seu cap.

L’Ajuntament del nostre municipi ha viscut, aquest dijous, un moment històric: la presa de possessió del càrrec dels i les noves vigilants del Morell. Unes persones que conformaran el cos de la Guàrdia Municipal i que ara inicien un període de formació que durarà un mes i mig.

“D’aquesta manera, donem resposta a una llarga reivindicació de la ciutadania, i estem convençuts que la qualitat de vida de morellencs i morellenques millorarà significativament”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Ortega.

De fet, el cap d’aquest cos ja fa temps que treballa, i els sis agents que s’incorporaran permetran “cobrir les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any, i tenir una guàrdia municipal al servei de la ciutadania”, indica l’alcalde del nostre poble, Eloi Calbet.

Val a dir que abans de la incorporació d’aquest dijous hi ha hagut un llarg procés de selecció al qual es van presentar pràcticament un centenar de persones i que ha constat de diverses proves, entre les quals un test psicotècnic, una entrevista personal o proves físiques. Un fet destacable és que dels sis nous membres, quatre són dones i dos són homes.

Entre les principals competències del nou cos hi haurà “qüestions de trànsit, civisme o control d’ordenances, a més de col·laborar amb el cos competent pel que fa a seguretat ciutadana, que és el dels Mossos d’Esquadra”, detalla el cap de la Guàrdia Municipal, Manel Catalán. Es preveu que aquest nou servei pugui estar en funcionament abans d’acabar el mes de maig, un cop finalitzi la formació dels agents.