• VOX es converteix en la quarta força més votada al nostre municipi en uns comicis amb un 54,08% de participació.
  • L’Ajuntament assumeix el cost d’una prova PCR voluntària per al personal involucrat en la jornada electoral.

CONSULTA ELS RESULTATS

ERC ha resultat la formació més votada al nostre poble en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest diumenge 14 de febrer, amb un 25,71% de suport i 355 vots. La segueixen JxCat, amb un 20,42% i 282 vots, i el PSC, amb un 17,81% i 246 vots.

VOX ha esdevingut la quarta força amb més suports, amb un 9,05% i 125 vots, mentre que la CUP ha assolit un 7,89% i 109 vots. Per sota trobem Cs, amb un 6,52% i 90 vots; En Comú Podem, amb 4,13% i 57 vots; el PP amb un 3,19% i 44 vots i el PDeCAT amb un 2,39% i 33 vots. Altres partits més minoritaris han aconseguit una trentena de vots en conjunt.

La participació ha estat baixa, comparada amb les eleccions del desembre del 2017, i ha registrat una davallada de més de 30 punts. Així, ha passat d’un 84,59% a un 54,08%. A més, hi ha hagut 10 vots en blanc i 25 de nuls.

Val a dir que la jornada electoral va transcórrer sense incidències i amb totes les mesures de seguretat possibles en els dos col·legis electorals habilitats, l’Ajuntament del Morell i el pavelló municipal.

 

PCR gratuïta per al personal involucrat en les eleccions

Cal recordar que l’Ajuntament del nostre municipi ha ofert a tot el personal que ha treballat en la jornada electoral la possibilitat de realitzar-se un test PCR després de les eleccions d’aquest diumenge. Així, poden demanar-lo tant treballadors i treballadores de l’administració, com netejadores i membres de les sis meses constituïdes al poble.

L’alcalde, Eloi Calbet, ja va exposar en una carta que el cost d’aquesta prova l’hauria d’haver assumit la Generalitat, però que en rebre una resposta negativa del govern es van decidir a pagar-ho des del consistori. Qui vulgui, doncs, de forma voluntària i en una mútua privada, podrà realitzar-se una prova PCR gratuïta a partir de dilluns vinent, amb la finalitat bàsica de vetllar per la salut de totes les persones involucrades en els comicis i les seves famílies.