• El tema sobre el qual ha de tractar el projecte és la formació i transformació de les Rambles del Morell i el seu entorn.
  • La dotació és de 2.500 €.

CONSULTA EL DÍPTIC

CONSULTA LES BASES

Amb l’objectiu de fomentar la recerca en el camp de la història en l’àmbit del nostre municipi, l’Ajuntament ha recuperat la Beca de recerca i investigació local del Morell, que no es convocava des de l’any 2015, i en tira endavant la tercera edició.

Es tracta d’una beca que vol recuperar el seu caràcter biennal i que, en aquesta ocasió, s’atorgarà al millor projecte d’investigació inèdit sobre la formació i la transformació de les Rambles del Morell i el seu entorn, i s’hi poden presentar totes les persones a títol individual o col·lectiu, que presentin un projecte d’investigació d’acord amb les bases publicades.

La beca, que es concedirà a un sol projecte, està dotada amb 2.500 € i una durada d’un any, i el jurat estarà format per un mínim de tres vocals designats per l’Alcaldia de l’Ajuntament del Morell a proposta dels grups polítics municipals, d’entre professionals, professors i investigadors de reconegut prestigi en el camp objecte d’aquesta beca.

La presentació de sol·licituds finalitza el 29 d’octubre, i el veredicte del jurat es farà públic durant el mes següent. El treball, com en les edicions anteriors, es publicarà en el marc de la col·lecció Història i Patrimoni.

 

La història del Morell

L’any 2013 el nostre consistori va convocar la 1a Beca de recerca i investigació local del Morell. En aquella ocasió, el projecte havia de girar al voltant de la Granja dels Frares, i el treball guanyador va ser La Granja del Codony, de Pilar Riera Fortuny. La 2a edició de la beca, sobre la segona República, la Guerra Civil i els anys posteriors a la finalització d’aquesta (repressió franquista i primers governs franquistes), es va atorgar el 2016 al treball De la segona República a la repressió franquista al Morell, de Xavier Tolosana.

Aquestes dues primeres beques, com també la tercera, busquen “conèixer el nostre passat per entendre el present i afrontar el futur de la millor manera possible”, indica la regidora de Patrimoni, Judit Fernández. Un lema que s’espera mantenir en pròximes edicions, que es convocaran cada dos anys.

 

Fes clic al cartell per accedir a les bases