• La regidoria de Cultura i Festes i les entitats es mostren molt sorpreses de l’extraordinària resposta del públic.
  • La ciutadania ha omplert pràcticament tots els actes programats.

Sorpresa i èxit rotund són dues expressions que podrien definir a la perfecció la Festa Major de Sant Martí, que va començar el passat dissabte dia 5 i que s’ha allargat fins aquest dilluns dia 14. I és que, tot i que l’any passat ja es va poder celebrar, enguany Sant Martí han estat uns dies de recuperar una Festa Major com les d’abans de la Covid-19. “Estem contentíssimes i molt sorpreses, esperàvem una bona afluència de públic, però la realitat ha superat les expectatives”, reconeixen les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera. “La gent del Morell ha sortit i ha respost com mai, però també han vingut moltes persones de fora”, diuen. Una valoració a la qual se sumen les entitats locals que participen de la festa.

​Els actes del primer cap de setmana, el concert vermut de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i la XVI Trobada de Gegants, ja van funcionar molt bé i s’hi va viure un molt bon ambient, que no ha canviat la resta de dies de festa.

Una celebració que va tenir el seu tret de sortida oficial dijous 10 de novembre, amb el pregó de Festa Major, a càrrec de Vicky Font Fortuny, nedadora d’aigües obertes i mestra a l’escola Ventura Gassol del nostre poble, i la V Recepció de Martins i Martines.

Ja divendres va ser el torn de la cercavila, que va omplir els carrers del nostre municipi de grans i petits. I a la nit, el concert amb la Fúmiga, la Sra. Tomasa i DJ Ceba va ser “espectacular”, asseguren des de l’organització. Dissabte, el concert i el ball de l’orquestra Maravella van reunir al voltant de 600 persones, i entre un acte i altre es van servir unes 400 racions de fideuada per als assistents. I a la nit dels 80, una nit en què habitualment no hi havia gaire públic, l’actuació d’Stars Ways Band va fer ballar un bon nombre de persones fins ben entrada la matinada.

També, diumenge, l’exposició de vehicles clàssics, el seguici cerimonial o el vermut al Jardí de l’Ajuntament, amb unes 400 persones assistents, van superar totes les previsions. I el tribut a Mecano de la tarda també es va omplir de persones de totes les edats. Finalment, aquest dilluns, fins i tot el Divertiland per a la canalla ha estat tot un èxit, i la funció Les bones intencions es va dur a terme amb gairebé totes les entrades venudes.

En definitiva, una Festa Major “extraordinària”, que tant des de l’organització municipal com des de les entitats locals participants s’ha viscut amb una intensitat i il·lusió especial.