• Les formacions ja estan en marxa i s’allargaran durant les vacances de Nadal.
  • D’aquesta manera, persones joves del nostre poble obtindran una titulació amb una àmplia sortida laboral.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Morell ha impulsat unes formacions pensades per a la gent jove del nostre poble. D’una banda, un curs de premonitoratge en lleure educatiu i, de l’altra, un curs de monitoratge de lleure educatiu.

“Uns cursos que hem incentivat des del consistori i subvencionats al 100%, perquè volem fer una aposta molt clara pel nostre jovent”, remarca la regidora, Rosa M. Sánchez. I és que “creiem que és una inversió de futur, ja que d’aquesta manera també els obrim les portes al món laboral, per exemple a través de les diverses activitats de lleure que es fan al nostre municipi”, insisteix.

El curs de monitoratge es va iniciar el passat dissabte 19 de desembre i s’allargarà fins al 10 de gener. Durant 15 dies, i sempre en modalitat online, més d’una vintena de persones es formaran per tal d’obtenir el títol oficial de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil expedit per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Una formació adreçada a majors de 18 anys que consta de 125 hores lectives i es complementa amb 160 hores de pràctiques  i la redacció d’una memòria.

Quant al curs de premonitoratge en lleure educatiu, s’enfoca a joves d’entre 15 i 17 anys que volen adquirir una experiència inicial en el món del lleure. Durant cinc dies, i també de forma online, s’introduiran en aquest àmbit per poder començar a participar en les activitats de lleure.

Tots dos cursos els imparteix l’Escola Lliure el Sol, una cooperativa de serveis de formació d’iniciativa social i sense ànim de lucre.