• Una trentena de persones van poder aprofundir en la història d’aquests dos edificis del nostre poble.
  • La regidoria de Patrimoni ja pensa a repetir l’experiència abans d’acabar l’any.

Una trentena de persones del nostre municipi van visitar, aquest passat dissabte, l’Ajuntament Vell i el Castell o casal dels Montoliu. Una activitat organitzada des de l’arxiu municipal i la regidoria de Patrimoni del nostre consistori, amb la col·laboració de Joaquim Nolla, que va ser arxiver del Morell.

La proposta, “malgrat la forta calor que va fer, va esdevenir tot un èxit”, exposa la regidora de l’àrea, Judit Fernández. “El Joaquim coneix molts detalls, sobretot del Castell, i a més té molta estima al nostre poble, la qual cosa va quedar palesa durant la visita”, indica la regidora.

La ruta va començar a l’Ajuntament Vell, que data del segle XIX. Allà, Nolla va fer una introducció històrica del poble i de quins usos va tenir aquest edifici en el seu origen. Posteriorment, es va fer un recorregut per les diferents sales.

Ja al Castell, que data del 1778, es va fer una explicació de les façanes, on apareixen els dibuixos de la pau i de la guerra. A més, es van comentar les diverses obres de rehabilitació que es van fer a l’equipament fins a l’any 1994. Una vegada a dins, es van explicar les diferents estances. Com a curiositat, va cridar molt l’atenció als assistents que hi hagués una presó sota les escales.

Vist l’èxit de l’activitat, gratuïta i que va acabar amb un petit refrigeri, des de la regidoria ja es plantegen fer-la un cop a l’any i, enguany, potser també repetir-la a la tardor. “Com va dir el Joaquim durant la visita, saber més del teu municipi, fa que te l’estimis més, i només això ja és un motiu de pes per tirar endavant l’activitat periòdicament”, acaba Fernández.