• D’una banda, la primera posició en el Reconeixement Administració Oberta 2021 dels municipis entre 1001 i 5000 habitants.
  • D’altra banda, el Segell InfoParticipa, amb el 85% dels indicadors positius.

L’Ajuntament del Morell ha rebut, aquest mes de maig, dos reconeixements “que reivindiquen la seva maduresa digital i la bona tasca que s’ha dut a terme en matèria de transparència i informació pública”, detalla l’alcalde i regidor de Noves Tecnologies, Eloi Calbet.

D’una banda, el Reconeixement Administració Oberta 2021. Uns guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Després d’haver aconseguit situar-se en el top 10 a l’edició 2020, aquest 2021 el nostre consistori ocupa la primera posició en el grup de municipis d’entre 1001 i 5000 habitants.

​D’altra banda, el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta d’una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals. En aquest cas, el consistori té el 85% d’indicadors positius, i per obtenir-lo necessitava, almenys, un 80%.

Val a dir que és una distinció única en l’àmbit estatal i, en la franja d’habitants del nostre municipi, El Morell és l’únic que disposa del segell de tota la demarcació de Tarragona. Així mateix, si ens fixem en altres ciutats més grans, el nostre poble es troba al mateix nivell que Salou, Reus o Calafell, mentre que Tarragona, per exemple, no el té.

Tot plegat, unes distincions que “són un reconeixement a les bones pràctiques, i a l’esforç que fem les administracions per digitalitzar-nos, sempre amb l’objectiu de millorar i facilitar la relació que tenim amb la nostra ciutadania”, acaba Calbet.