• El document servirà per regular les relacions entre morellenques i morellencs i el consistori.
  • De l’1 al 30 de juny es farà una consulta ciutadana per conèixer les expectatives i opinió del veïnat entorn la participació ciutadana.

L’Ajuntament del nostre municipi creu fermament en la participació de la ciutadania en la presa de decisions. Una mostra n’és la creació de la regidoria de Participació Ciutadana després de les darreres eleccions municipals, o la posada en marxa dels pressupostos participatius, una iniciativa que s’ha dut a terme els darrers dos exercicis.

Ara, el consistori morellenc fa un pas mes i es troba en procés d’elaboració d’un Reglament de Participació Ciutadana, “un document que ha de servir per regular les relacions entre el veïnat i l’Ajuntament”, explica el regidor de l’àrea i alcalde, Eloi Calbet. I dins del procés de redacció d’aquest reglament s’inclou una consulta ciutadana que ha de permetre conèixer les expectatives i opinió de morellenques i morellencs entorn la participació ciutadana. “Volem saber què en pensa la ciutadania, què creuen que ha de recollir, com s’ha d’articular…”, indica Calbet, “per poder-ho tenir en compte, no només en la redacció del Reglament, sinó en les accions futures de foment de la participació al nostre municipi”.

Així, de l’1 al 30 de juny, i a través de la pàgina web participem.elmorell.cat, tothom podrà aportar, proposar i dir la seva per tal d’acabar d’elaborar el Reglament. Un procés que vol facilitar el coneixement i reflexió al voltant de la participació ciutadana com a eix d’una nova forma de governar més oberta, transparent i col·laborativa.

També busca incentivar un debat que impliqui tant a l’Ajuntament com a la ciutadania associada i no associada en la definició de les línies de les polítiques de participació en el municipi. I, finalment, pretén motivar la col·laboració entre Ajuntament, tant en l’àmbit polític com tècnic, i ciutadania.

Un cop finalitzada la consulta es farà un debat polític entorn un esborrany del document i els resultats de la consulta a la ciutadania. I, per acabar, hi haurà el retorn dels resultats del procés i del Reglament de Participació Ciutadana.