• A 2n d’ESO han treballat l’estació de ferrocarril del nostre municipi.
  • A 3r d’ESO s’han convertit en periodistes de Ràdio Morell.

Com és habitual, just abans de les vacances de Setmana Santa l’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO de l’INS El Morell s’ha de centrar en el Treball de Síntesi. Una tasca formada per un recull de diverses d’activitats interdisciplinàries agrupades sota un tema transversal, concebudes per comprovar si l’alumne ha adquirit els objectius establerts en les diverses àrees curriculars al llarg del curs.

En aquest sentit, l’Ajuntament del nostre municipi ha participat activament amb dos dels cursos. D’una banda, l’alumnat de 2n havia de fer una descoberta de l’estació de ferrocarril del nostre poble, una qüestió que han abordat de la mà del tècnic d’arxiu, Àlex Cruces, i de la dinamitzadora de Joventut, Elvira Sauceda. Així, han contextualitzat històricament l’estació i el que va suposar per la societat morellenca de l’època. També han conegut les diferents zones que avui dia encara es poden reconèixer i han pres consciència de la importància de la seva conservació.

D’altra banda, l’alumnat de 3r s’ha endinsat en el món de la comunicació i les i els joves s’han convertit en periodistes de primer nivell. En aquest cas, i amb la complicitat del responsable de Ràdio Morell, Jesús Sarmiento, s’han traslladat a l’estudi per entrevistar diverses autoritats polítiques, representants dels municipis que tenen alumnat inscrit al centre educatiu. Unes converses en què no s’han tallat a l’hora de preguntar dubtes i de reclamar necessitats del seu interès.