• L’obra, Estranyes relacions, propiciava el debat entre intèrprets i joves.
  • La iniciativa rep el suport de la Generalitat de Catalunya.

Una de les accions de col·laboració més significatives entre el nostre consistori i l’INS El Morell és el teatre educatiu. De fet, des de les regidories de Joventut i Cultura, de forma conjunta, s’aposta per facilitar l’accés a les arts escèniques de tot l’alumnat morellenc, des de la infància fins a l’adolescència.

Així doncs, un any més, el passat dijous 2 de desembre l’alumnat de 2n d’ESO va assistir al llarg del matí, en diferents sessions, a l’obra Estranyes relacions de la companyia Frec a Frec. Una funció que mostra diferents escenes de parella on es viuen conflictes o situacions desagradables. Després de cada escena s’obre un debat entre els membres de la companyia i l’alumnat repartit en petits grups. En aquest debat s’intercanvien opinions i es parla, sempre en tercera persona (els personatges), per tal de facilitar als joves espectadors expressar lliurement opinions o situacions similars pròpies. D’aquesta manera s’intenten trobar alternatives, posar sobre la taula maneres de procedir i obrir vies de diàleg entre opinions diverses i oposades.

Realment, és una activitat que el professorat del centre valora molt positivament i que l’alumnat rep amb interès i de manera vivencial, ja que el debat moltes vegades continua a l’aula o dona peu a sessions de tutoria força interessants. Així, es posa de manifest la transversalitat que recursos com aquest poden oferir.

Per primer cop, aquestes activitats que es realitzen amb l’INS El Morell, i que estan programades i coordinades per les regidories de Cultura i Joventut, han rebut el suport de la nova línia de subvenció de la Generalitat de Catalunya per als programes municipals d’arts escèniques, música i arts visuals en l’àmbit de l’ensenyament reglat.