• Teatre, circ, dansa i música ompliran places i carrers del 9 a l’11 d’abril.
  • L’esdeveniment s’ha adaptat a les restriccions de la Covid-19 després que la passada edició s’hagués de suspendre.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

Teatre, circ, dansa i música tornaran a ser protagonistes, del 9 a l’11 d’abril, en la sisena edició del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del nostre municipi. Un esdeveniment que omplirà de cultura carrers i places i que s’ha presentat oficialment aquest dijous.

“Que tirem endavant aquesta sisena edició demostra la iniciativa que tenim des de l’Ajuntament del Morell, i la convicció que organitzem un festival totalment segur”, remarca l’alcalde, Eloi Calbet. En aquest sentit, es tracta d’una edició especial i adaptada a les circumstàncies actuals, després que l’edició de l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19.

“Hem hagut de reduir la programació i destinar més esforços a l’adaptació dels espais”, assenyalen els tècnics de Cultura del consistori, David Ayza i Oriol Figueras, “però alhora estem molt contents de programar vuit propostes de diferents disciplines i pensades per a tota mena de públic”. A més, cal destacar que totes les companyies amb qui ja s’havia comptat per a la passada edició, que no es va poder dur a terme, han actuat durant l’any al nostre municipi o bé ho faran en aquest PrimaverArt.

En total, el festival disposa d’un pressupost de 45.000 euros, dels quals 25.000 es destinen als caixets de les diferents companyies. Pel que fa al públic, s’esperen prop de 1.500 persones.

 

Mesures sanitàries i entrades simbòliques

Tenint en compte les mesures que cal prendre en qualsevol activitat cultural, es faran entrades i sortides esglaonades a totes les propostes, mantenint les distàncies de seguretat, amb ús obligatori de mascareta, realitzant neteja de mans amb productes hidroalcohòlics i mesurant la temperatura de tots els assistents.

A més, hi haurà aforaments limitats en tots els espectacles i caldrà adquirir una entrada simbòlica que tindrà un preu de 2 euros. “Aquestes entrades bescanviaran per uns bons de comerç del mateix valor, que es podran gastar en qualsevol dels establiments adherits a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell”, han detallat les regidores de Cultura, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas.

Les entrades es podran comprar a partir de dimarts 6 d’abril a les oficines del Centre Cultural, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, o bé a través de elmorell.koobin.cat.

La temporada teatral, que va començar al gener, s’allargarà fins a l’1 de maig amb una desena d’espectacles de circ, teatre, propostes familiars i música. I enmig de tot plegat, el PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del nostre poble, que arriba a la sisena edició i que tindrà lloc del 9 a l’11 d’abril.

Propostes per a tots els gustos

El primer dia de PrimaverArt, divendres 9 d’abril, la tarda començarà amb una proposta ja tradicional, La Fàbrica dels Talents, “un espai que arriba a la seva quarta edició i que aposta pels artistes morellencs més joves, alhora que els ofereix un indret per exhibir les seves millors habilitats”. I al vespre, la companyia Vaivén Circo oferirà Esencial, un espectacle de circ per a tots els públics.

Dissabte 10 d’abril arribarà la reconeguda companyia lleidatana La Baldufa Teatre amb tres pallassos i Bye Bye, Confetti, la dansa de la companyia Iron Skulls amb No sin mis huesos, i un particular muntatge d’Hutsun+Ortzi amb la txalaparta i les acrobàcies com a protagonistes, sota el nom d’Urbasa.

Per finalitzar la mostra, diumenge 11 d’abril, comptarem amb els Escargots i l’humor de la companyia Slow olou, la companyia Cris-is presentarà l’espectacle d’humor casolà Home, i el punt final el posarà la proposta de circ de la companyia Capicúa, Koselig.

 

Una imatge molt acolorida

Per a realitzar el cartell d’aquesta edició s’ha confiat en el talent morellenc de l’estudi Debonatinta, i el resultat ha estat una imatge “que representa el que suposa el festival pel Morell”, indica una de les il·lustradores, Núria Arbonès. “Volíem plasmar l’ambient que es crea, amb el caliu del públic i plasmant també les diverses disciplines que trobem al PrimaverArt”, exposa, tot plegat amb uns colors molt primaverals. Una imatge que també s’ha estampat en unes bosses que es vendran duran els dies del festival a un preu de 3 euros.