• Els dies 7 i 8 de setembre es faran les matrícules per les places que han quedat lliures.
  • El centre dona continuïtat al cor femení creat l’any passat i reprèn el grup de percussió corporal per a adults, a més d’oferir una gran oferta formativa.

L’arribada del mes de setembre suposa l’arrencada del curs per als centres educatius del nostre poble, entre els quals es troba l’Escola de Música Municipal El Morell. Malgrat que les preinscripcions ja es van fer al mes de juny, els dies 7 i 8 de setembre s’obriran les matrícules per les places que han quedat vacants. Un tràmit que es podrà realitzar online o també de forma presencial (amb cita prèvia).

El centre vol fer un èmfasi especial en dues agrupacions que es tornaran a posar en marxa ben aviat: d’una banda el cor femení, i de l’altra el grup de percussió corporal per a adults. El primer, dirigit a dones de 20 a 55 anys amb ganes de cantar, es va formar el curs passat i té continuïtat enguany. El segon, que està obert a tothom, és de represa, ja que el grup va funcionar fa uns anys i va ser una experiència molt divertida i enriquidora. En cap dels dos casos cal saber música per formar-ne part.

Pel que fa a la resta de l’oferta formativa del curs que, si no hi ha canvis, s’iniciarà el 14 de setembre, el centre ha editat un llibret amb tota la informació que podeu consultar en aquest enllaç i al final de la notícia.

Entre les diferents opcions, destaca l’activitat de Música en família, adreçada a infants de 3 anys amb un acompanyant adult. Unes sessions en què la canalla descobreix com la música pot esdevenir un vehicle per a consolidar un vincle afectiu amb la família.

També hi ha diverses agrupacions obertes, com la Red Bek o Percusió Corporal, entre altres, en les quals es pot participar sense ser alumne de l’escola. A més, hi ha el pla formatiu tradicional i un grapat d’instruments entre els quals triar: flauta travessera, guitarra clàssica, piano, violí, viola, violoncel, gralla, timbal de gralles, percussió tradicional i moderna i bateria.

Val a dir que el centre ha pres diverses mesures per tal d’adaptar-se a la situació de pandèmia per la Covid-19. Així, s’han anul·lat temporalment els cors Piula, Cuereta i Mallerenga, ja que agrupen molts infants; es desdoblen els cursos que sobrepassaven les ràdios proposades des del Departament d’Educació (sense incrementar línies); s’afegeixen 15 minuts entre classe i classe per a poder netejar i ventilar les aules i perquè l’alumnat no es trobi al passadís; s’han buscat espais alternatius per a fer classe i així poder garantir l’espai personal i, finalment, s’oferirien classes telemàtiques en cas que s’hagués de fer algun confinament temporal.

Per qualsevol qüestió, es pot contactar amb l’escola per telèfon, al 977 84 21 88, o per correu electrònic, a escolademusica@morell.altanet.org. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del centre, www.escolademusicaelmorell.com, o la seva pàgina de Facebook, www.facebook.com/escola.elmorell.