• El Teatre Auditori s’ha omplert de música durant tres jornades.
  • Tot l’alumnat del centre ha participat en aquestes actuacions, que serveixen per tancar el curs.

L’Escola de Música El Morell ha superat, aquest curs, un repte majúscul: seguir amb la seva formació habitual fent front a totes les restriccions que ha comportat la Covid-19. Tota una aventura de la qual, amb el suport de la regidoria d’Ensenyament, se n’ha sortit amb nota. Un fet que s’ha pogut comprovar en els tradicionals concerts d’estiu que el centre prepara cada any a final de curs.

Així, del 8 al 10 de juny el Teatre Auditori del nostre municipi es va omplir de la música que va oferir tot l’alumnat de l’escola, posant de manifest que les classes online o altres entrebancs que hi hagi pogut haver no han estat un impediment a l’hora d’aprendre i, arribats al final de la temporada, ensenyar-ho al públic.

El primer concert el van protagonitzar els Ventacordes, els Picatecles, la Red Bek i una part de l’alumnat de tallers que van tocar piano, violoncel, violí, viola i flauta travessera. Al final, a més, es van lliurar els diplomes a totes aquelles persones que han acabat el nivell de Tallers.

El segon concert és el que normalment es fa a l’escola i a porta tancada, ja que hi intervé l’alumnat adult i s’acompanya d’un petit sopar, de manera que tothom toca d’una forma més informal i relaxada. Enguany, tot i fer-se també a porta tancada, es va traslladar també al Teatre Auditori, i hi van actuar també les noies del cor femení Les Pit-Roig. Una iniciativa creada l’any passat i que resta oberta per qui en vulgui formar part.

La tercera actuació va ser “El meu primer concert”, una audició dels alumnes d’iniciació 2, que tenen set anys, i que habitualment es fa a la primavera i en una sala del Centre de Serveis per a la Gent Gran. En aquest cas es va fer també al Teatre Auditori, i va esdevenir ben especial per aquest alumnat que tot just ha començat a tocar un instrument. S’hi van poder escoltar guitarra, flauta travessera, piano, gralla, violoncel i percussió.

El quart concert va ser el centrat en els Pizzicats, els Martinets, l’orquestra de cambra, els Mussols i una altra part de l’alumnat de tallers, que van tocar piano, viola, gralla i percussió). En acabar l’actuació, es van lliurar els diplomes als tres alumnes que enguany ha acabat el nivell elemental.

I ja per acabar, en el cinquè concert, van prendre el relleu els alumnes de piano. Una actuació molt especial, que només es fa al juny i té com a element central un piano de cua. Un instrument de què l’escola no disposa durant el curs i que, per tant, la vintena de pianistes del centre valoren moltíssim i es prenen, pràcticament, com un regal.

Des de l’escola fan un balanç molt positiu del curs, tot i que “ha estat complex pels períodes de confinament i classes telemàtiques”. Malgrat tot, “l’alumnat ha fet una bona tasca i el professorat s’ha esforçat al màxim per a poder oferir aquests concerts amb la màxima qualitat”.

Cal recordar que les preinscripcions al centre tindran lloc del 28 de juny al 2 de juliol amb cita prèvia (cal escriure a escolademusica@morell.altanet.org). Les matriculacions es faran del 5 al 16 de juliol.