• La Festa Major del nostre municipi s’allargarà del 22 de juliol a l’1 d’agost.
  • Enguany es recuperen actes com el sopar a la Rambla, les temptes de vaquetes o la guerra d’aigua, així com els concerts multitudinaris amb Xavi Sarrià i Roba Estesa.

CONSULTA TOTA LA PROGRAMACIÓ

“Amb cara de festa” és el lema triat per acompanyar la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén d’aquest 2022, que s’allargarà del 22 de juliol a l’1 d’agost. I és que “després de dues edicions marcades per la pandèmia, ara podem tornar-nos a veure les cares, sense mascareta, i celebrar unes festes més convencionals, com les que recordem d’anys passats”, remarca l’alcalde del nostre poble, Eloi Calbet.

Unes festes que recuperen actes com el sopar popular, que omplirà la rambla divendres 29 de juliol, les temptes de vaquetes, que tindran lloc dissabte i diumenge 30 i 31 de juliol, o la Zeuzera Pyrina Refrescant i la seva guerra d’aigua, dissabte dia 30 a la tarda. “Teníem moltes ganes de tornar a programar aquestes activitats, i creiem que tota la ciutadania les rebrà amb els braços oberts”, apunten les regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera. Es manté també el pregó, una responsabilitat de la qual es farà càrrec el reconegut actor Pep Plaza.

Com és habitual, la música en directe també tindrà un pes important, amb plats forts com Xavi Sarrià i Roba Estesa que actuaran dissabte 30 de juliol al recinte annex a les piscines. Altres cites musicals destacades seran el concert de noves tendències de divendres 22 de juliol a la plaça de la Font, amb Bounce Twice, Flashy Ice Cream i Figa Flawas; el de dissabte 23, també a la plaça de la Font, amb The Gramophone Allstars Big Band i Soweto; Hotel Cochambre després del sopar de divendres 29 de juliol; dissabte 30 de juliol, la Cobla Principal de Tarragona i l’orquestra Nova Saturno, aquesta última amb concert i ball; Dos Pájaros y mucho ruido, tribut a Serrat i Sabina, diumenge 31; i el concert familiar de l’1 d’agost a la tarda, amb Lali BeGood. Tot plegat, gratuït i sense restriccions d’aforament.

“La cultura popular al carrer es podrà tornar a gaudir en els seus formats habituals, sense cadires i de forma itinerant pels carrers del nostre poble, amb la cercavila o el seguici al complet”, destaquen els tècnics de Cultura i Festes del consistori morellenc, David Ayza i Oriol Figueras. A més, cal destacar la participació de moltes entitats, com l’Embruix, Clàssics Morell, el Club Ciclista amb la 59a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec i la 1a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec Kids, o l’entitat de caçadors l’Esportiva i la tirada de Festa Major, entre altres.

I multitud d’altres propostes, com vermuts, holi party, un espectacle de circ, paint ball, tobogan aquàtic, cinema a la fresca, correfocs… Així com el tradicional concurs fotogràfic a través d’Instagram.

Seguint la línia dels darrers anys, s’ha donat entitat pròpia a la imatge de la festa, amb el lema “Amb cara de festa”, de la qual s’han encarregat els morellencs Pàkaru Estudi Creatiu tot buscant la participació de la ciutadania amb un cartell interactiu i que s’espera que ompli les xarxes socials. Així mateix, s’ha preparat un domàs, en aquest cas del Drac, elaborat per les morellenques de Debonatinta Estudi Gràfic i que es podrà adquirir per 3 euros a l’oficina del Centre Cultural.