• Les restriccions per la Covid-19 han obligat a adaptar totes les activitats a la nova normalitat.
  • La principal novetat és una pista de gel, que s’instal·larà al carrer Montserrat Roig amb el carrer Martí i Pol.

DESCARREGA EL PROGRAMA D’ACTIVITATS DE NADAL

DESCARREGA LA CARTA ALS REIS

La regidoria de Cultura i Festes del nostre consistori ha treballat intensament en les últimes setmanes per tal de poder oferir un programa de Nadal adaptat a les circumstàncies, tot plegat sense perdre la màgia d’aquestes dates tan especials. Un conjunt d’activitats que “mantenen l’essència del Nadal morellenc, pensant sobretot en la canalla del nostre poble”, indica una de les regidores, M. Jesús Valldosera.

Hi ha algunes de les propostes que es feien habitualment que no es podran dur a terme, i altres s’han redissenyat tenint en compte totes les mesures higièniques i de seguretat al voltant de la Covid-19. Però també hi haurà novetats, “com el canvi d’ubicació del Mercat de Nadal, que trobarem al carrer Montserrat Roig amb el carrer Martí i Pol, ja que era l’única forma que teníem de poder mantenir la distància social necessària enguany”, explica l’altra regidora responsable d’aquesta cartera, Mònica Casas, “així com la instal·lació d’una pista de gel sintètic, gratuïta, de la qual es podrà gaudir durant pràcticament dues setmanes”.

Les activitats començaran dimecres 16 de desembre amb una gimcana nadalenca a través del perfil d’Instagram de l’Ajuntament del Morell, i el cap de setmana arribarà el gran gruix d’actes, amb el Mercat de Nadal, l’obertura de la pista de gel i diversos espectacles musicals i nadalencs. Val a dir que tant el mercat com la pista de gel tindran aforament limitat. A més, dissabte dia 19 hi haurà una plantada dels gegants Senén i Clariana, i diumenge dia 20 arribarà l’esperat “El Tió s’ha tirat un pet!”, per al qual caldrà portar el bastó de casa.

Ja diumenge 27, els actes nadalencs seguiran amb l’arribada del Patge Reial, que recollirà les cartes de tothom als Jardins de l’Ajuntament. Descarrega la teva carta en aquest enllaç! I dijous dia 31 serà el torn de “L’Home dels Nassos”, que té tants nassos com dies resten a l’any.

Finalment, el 5 de gener arribaran els Reis Mags d’Orient, enguany amb un format una mica diferent. D’una banda, es farà la tradicional rebuda a l’edifici del consistori amb la pertinent entrega de les claus del municipi, un acte que es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament del Morell. I d’altra banda, ses majestats no s’oblidaran de la cavalcada i passaran per tots els carrers del nostre poble, per tal que tothom els pugui saludar des de casa seva abans d’una nit plena de màgia i il·lusió.

A més a més, i per fer d’aquestes dates un període d’allò més participatiu, des de la regidoria de Cultura i Festes s’anima tota la ciutadania a compartir qualsevol imatge relacionada amb les festes amb l’etiqueta #NadalalMorell, així com a guarnir els balcons amb motius nadalencs, seguint la tònica de tot l’any, en què els balcons han pres el protagonisme.

No deixem que la Covid-19 ens prengui el Nadal! Siguem responsables, seguim totes les mesures indicades i gaudim d’aquestes festes, diferents però igual d’il·lusionants i màgiques que cada any.